Search found 61 matches

by ridewhencan
Sat Dec 24, 2005 5:09 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Stolen
Replies: 3
Views: 3050

Spanky wrote:that completely blows! those thieves should be hung by their man berries
I'll say. The police know who the thief is. The big question is whether they'll be able to make the arrest.

Peace all, and here's to a better new year.

Hondata, I'll call after the new year.
by ridewhencan
Thu Dec 22, 2005 7:32 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Stolen
Replies: 3
Views: 3050

Stolen

Is there anyway to get a serial number on the ecu or the s300 that you sent to my dealer? Please email me if there is or for more information about my dealer. My car was stolen from my driveway 12/20 at 2:30 AM and recovered, completely stripped, at 1:00 PM 12/21. I want to put out information about...
by ridewhencan
Thu Dec 15, 2005 11:21 am
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

Fixed.

knock sensor is not disabled on the first one! silly rabbit :) Uhh, (makes change, runs to car, tests with "RMS Style" led test light) well I'll be!! You're right! That was the cause of the CEL and now everything is copasetic. I freaked out after the first failed upload when I should have just clos...
by ridewhencan
Wed Dec 14, 2005 7:00 am
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

These are the calibrations from the laptop. I suppose they are substantially similar to the one already posted but just in case . . . . The "12-12-05" activates the nitrous solenoids and the "12-12-05 nitrous enabled" throws a permanent CEL. I'm driving now with the 12-12-05 and the nitrous unwired....
by ridewhencan
Tue Dec 13, 2005 12:40 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

Attached is the calibration I'm having the problem with. I've tried to use it both with nitrous activated and not activated with the results posted above. Thank you for taking a look at this. PS I am attaching this from my workstation, to which I had copied the calibration from my laptop. Let me kno...
by ridewhencan
Tue Dec 13, 2005 7:53 am
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

Here?s what I?ve got:

Calibration with nitrous disabled, the solenoids activate with ignition regardless of whether the activation switch is on or off. There?s no CEL. Second calibration with nitrous enabled, with input and output reversed as worked before, the solenoids don?t activate but I get a constant CEL. This only...
by ridewhencan
Mon Dec 12, 2005 9:22 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

Suggestion didn't work

I connected the solenoids, enabled Nit/Aux1 the same as on the prior version, uploaded and the solenoids switched on. I immediately turned the ignition off. I then uploaded again. I did not hear the solenoid click but I have a solid CEL and the car barely idles or revs. The first time the solenoid w...
by ridewhencan
Mon Dec 12, 2005 7:06 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

I'll rewire the nitrous and try again.
by ridewhencan
Mon Dec 12, 2005 3:00 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: V1.1.1.0 problem
Replies: 9
Views: 4475

V1.1.1.0 problem

All I did was download the new version and then upload a new calibration with slight fuel changes. When uploading, my nitrous solenoids cycled on and off and the upload failed. I then disabled Nit/Aux1 and tried again but the upload failed again and the prior calibration would not start the car. The...
by ridewhencan
Tue Dec 06, 2005 7:57 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Custom Wideband Lambda Settings Do Not Save
Replies: 6
Views: 3303

Re: Custom Wideband Lambda Settings Do Not Save

On restarting the values I calibrated for custom are not there ... or if I select another wideband from the drop down list my saved values under custom from the dropdown list become the values of the last selected wideband. I had the same issue with v. 1.1.0.0. and solved it by entering my custom v...
by ridewhencan
Fri Dec 02, 2005 10:51 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Question about Help document content
Replies: 3
Views: 2415

So does the Help document have a typo where it shows retard ignition in the graph with a dot next to it, has a value of 4.00 and underneath says that it is advancing ignition? I'm just pursuing this cause I want to be real careful when spraying.
by ridewhencan
Fri Dec 02, 2005 9:42 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Question about Help document content
Replies: 3
Views: 2415

Question about Help document content

Under the heading "Nitrous/AUX Parameters" then "Fuel & Ignition," there is the following graph [img]20Files\SManager\SManager.chm::/n2o-fuelign.gif[/img] (showing the "Retard Ignition" button checked and a positive value (4.00) in the Ignition column.) Followed by the statement "The above example w...
by ridewhencan
Sun Nov 27, 2005 7:58 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help! - wired nitrous control and solenoids always on
Replies: 12
Views: 6901

Fixed.

RMS ? Thanks for the led idea and other suggestions. Simple and effective. Here?s what worked for me, in case anyone else has the same issue. Invert both input and output. I ran the B8/PSP wire to the power prong and then ran a wire from the load prong to a chassis ground. I tested it on a two prong...
by ridewhencan
Tue Nov 22, 2005 5:51 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help! - wired nitrous control and solenoids always on
Replies: 12
Views: 6901

I?m making progress but I?m not there yet. First off, I believe both ecu pins D8 and A20 are grounds. Because of that I took the load wire from my activation switch and connected it to D8 and leaving the power wire connected to a switched 12v source. The light on the switch wouldn?t come on though w...
by ridewhencan
Sat Nov 19, 2005 7:27 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help! - wired nitrous control and solenoids always on
Replies: 12
Views: 6901

Hondata is set up to run a dry kit, not a wet kit. I would suggest hooking up your nitrous as a dry kit and then see if you get better results. I suppose I could disconnect the fuel solenoid and see if the nitrous solenid still clicks on when the key is turned. I've just never heard of a direct por...