Search found 49 matches

by ecronic
Wed Feb 05, 2020 10:50 am
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Make a small adjustment and see how it reads, then adjust as needed. My experience with AEM widebands is that they are more prone to this type of issue than other brands. I did try making adjustments to the voltage offset. I started from .10v and went up to .50v but there was no change in the diffe...
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 6:08 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Have you tried adjusting the offset to get them to match? No I haven't. I wanted to make sure that this difference in the reading is normal or way to off. Any guidance as to how to set the voltage difference to match both the readings? I understand the concept that 0-5v when converted to AFR is 10-...
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 5:45 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

TTR wrote:
Tue Feb 04, 2020 2:04 pm
I use D22 as that is the signal ground or go right to G101 on the thermostat housing. Voltage offset is usually less than .1 volts
As per Hondata help, power is A25 and ground should be ECU ground(thermostat body) which is A26. So, I've followed that as my guideline for the installation.
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 5:43 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Spunkster wrote:
Tue Feb 04, 2020 2:18 pm
Are you saying that the offset varies?
I mean the AFR reading that I can see on the Smanager vs AEM UEGO gauge varies. So if Smanager is reading 14:1 the AEM UEGO reading is 13:1
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 5:41 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Spunkster wrote:
Tue Feb 04, 2020 11:40 am
What is your voltage offset set to?
Voltage offset is set to 0.
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 11:18 am
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Spunkster wrote:
Tue Feb 04, 2020 10:01 am
Have you removed the resistors mention in the help file: http://www.hondata.com/help/smanager/wi ... b=wideband
Yes I have done that as well.
ResistorsR136&R138
ResistorsR136&R138
20200204_221715.jpg (626.72 KiB) Viewed 423 times
by ecronic
Tue Feb 04, 2020 7:02 am
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

You should not need to adjust the voltage offset that much. Where do you have it connected for power and ground? Hi Spunkster The power is connected to A25(spliced and connected) and the ground is connected to A26(spliced and connected). Does the gauge of the wire make a difference? Aem wires are g...
by ecronic
Sun Feb 02, 2020 1:19 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

You need to disable the o2 heater (on the "Closed Loop" tab), disable the knock sensor (on the "Misc" tab) and disable the ELD (also on the "Misc" tab). Hi DaX, yup just disabled those. Need help with just one more setting. Didn't know exactly where to adjust it. My AEM gauge reads less one point(n...
by ecronic
Fri Jan 31, 2020 7:49 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

It should work, but you will have to try and see what voltage offset you need to use to make it read correctly. Hi, just completed the connections and went for a datalog. I ended up getting 3 errors(screenshot attached) my AEM UEGO white wire for data log is patched to D10 (ELD). So can you advise ...
by ecronic
Tue Jan 28, 2020 6:33 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Yes, will do that. Just wanted to make the connection points were correct. Thanks
by ecronic
Tue Jan 28, 2020 2:26 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Just a quick question though, following the phereable.net (http://www.phearable.net/information/tech-area/hondatas300widebandsetupguide.html) guide I've connected my gauge as follows: Power(Red) = A25 Ground(Black) = A26 Datalog(White) = D10 Blue not in use. ECU is P28. This set up is correct right?...
by ecronic
Tue Jan 28, 2020 2:04 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Thank you for your replies. Appreciate it.
by ecronic
Mon Jan 27, 2020 7:16 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

Re: AEM UEGO 30-4110 Install

Hi - thank for replying. I would be running a closed loop as per my tuner after the final tune. Just a note, I forgot to mention my headers has space for only 1x O2 sensor.
by ecronic
Wed Jan 22, 2020 6:13 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: AEM UEGO 30-4110 Install
Replies: 33
Views: 1322

AEM UEGO 30-4110 Install

Hi I'm about to install AEM UEGO 30-4110 kit to my DelSol. I recently ordered a PLM header and during install noticed my previous headers did not have an O2 sensor. So, when I installed the AEM kit with the wideband sensor do I need to install an OEM O2 sensor as well? Fee details about the car: Sto...