ek civic swap b18 obd2->obd1 ecu help

Hondata model coverage & ECU application questions.
Locked
bseriesluver
Posts: 14
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:13 am

ek civic swap b18 obd2->obd1 ecu help

Post by bseriesluver » Tue Oct 13, 2009 10:24 am

i swapped for my 98 civic hb
i used b18b obd2 engine, i used original ewh and mod for iav and iat. then i used obd2 conversion to obd1, i used obd1 p75 ecu with s300, after done everything i start the car, the car runs like sh*t. sound like off timing. then i switched it back to obd2 ecu p2e it sound very nice.

i have checked wire everyday and all the sensor and timing index mark on the timing belt. and keep borrowed friend's ecu swithed it in. it still sound the same like misfire and off timing.

i have did research, i seen lot of ppl got the same prob, but they never got answer yet

is there any trick?


help please

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18025
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Oct 13, 2009 12:34 pm

This sounds like you have a problem with your conversion harness from OBD2 to OBD1. We hav enot seen any issues like this on a car with factory wiring.

bseriesluver
Posts: 14
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:13 am

spunker

Post by bseriesluver » Wed Oct 14, 2009 12:19 am

today i bought ex ewh 5 speed. i chopped it off and rewire my self instead use jumper harness. i use boomslang write up. but it still got the same problem
so do you have any wiring conversion write up. so i can compare them again.
thank you

Locked