Anlog input only works with engine off

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

Hello , I have been battling a issue. I have connected my apsx wideband to my kpro v4 everything works correctly all settings in kpro are good and analog input to the kpro reads perfect , but as soon as I crank the engine on ,the analog input for kpro stops reading .. It will somethimes flicker back on and work for a few seconds
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19565
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Anlog input only works with engine off

Post by Spunkster »

How exactly do you have this wired?
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Re: Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

Hello , on the wideband I have red to 12v fused, black to ground , and the white analog output from the wideband is connected to analog input (an1) and the settings are adjusted to use this analog , the kpro will show it working properly with key on engine off , but as soon as the engine is started the kpro will quit reading the analog input
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19565
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Anlog input only works with engine off

Post by Spunkster »

Where do you have the power and ground connected?
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Re: Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

The wideband is getting 12v ignition , and I ran a ground straight to the battery ground terminal to see if that helped. But same issue , wideband works properly on kpro with engine off key foward , but when the engine is started the kpro shows its not getting analog signal
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Re: Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

The wide band stays on when the car is started just the kpro doesn't read the signal anymore of the wideband
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19565
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Anlog input only works with engine off

Post by Spunkster »

You still have not told me exactly where you have the wiring connected for this.
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Re: Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

Red wire To the factory o2 sensor power wire
Black wire to battery ground
White analog from wideband to hondata duagther board an1 wire (inside the ecu)
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19565
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Anlog input only works with engine off

Post by Spunkster »

Do not use the o2 sensor wiring for power. Use a switched source from the under dash fuse box. There should be extra spots that you can use a spade connector to connect.
K24allmotorbeast
Posts: 6
Joined: Sun Jan 24, 2021 12:18 pm

Re: Anlog input only works with engine off

Post by K24allmotorbeast »

Ok I'll test ur theory and update
Post Reply