HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Mon Oct 08, 2018 7:38 pm

Please some one help me, I have been getting this code for the past few months, since I got the car running...
Daughter board communication error ( low voltage at crank)

Does not happen all the times, but when it happens won't go away for about 20 times starting and turning off.
Brand new battery, cleaned all the grounds, don't know what else to do...
When it happen lap top won't connect either with ecu
Thank you....

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Tue Oct 09, 2018 9:07 am

What is the voltage at the ECU when cranking using a multi meter?

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Tue Oct 09, 2018 9:49 am

What wires would I check?
And what voltage

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Tue Oct 09, 2018 10:57 am

Pin A2 + and pin A4 -, you need to check the voltage when craning with a multi meter and see what it is when you are getting this error.

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Tue Oct 09, 2018 4:16 pm

I tried today and it only happened once after that was fine and I could not get a reading, only when there was no light and it was 10, 11, and 12,
if It gets lower than 10, is it the alternator or starter?
Thanks for the help I'll try again tommorow...

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Tue Oct 09, 2018 4:19 pm

If it is too low when cranking it will get that error. It can be caused by a weak battery, a battery that is not charging properly, or corrosion or resistance in the wiring.

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Sun Oct 14, 2018 7:35 am

Ok.... so the lowest number I saw was 9v, and the light only comes on after about 10 seconds, my question is, can the problem be at the edu/kpro or not it has to be on the charge system? Thank you, there is no corrosion battery is brand new , and it's charging good

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Mon Oct 15, 2018 9:18 am

Corrosion can be in the battery cables and you may not see anything as it can be inside the insulation. The voltage is dropping too low when cranking.

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Wed Oct 17, 2018 12:30 pm

All 3 grounds are new wires, the ground from the battery is a new cable, terminals are new, battery is new, and just tried a new starter and nothing, same problem.

Does it have to be on the ground side? Or could be on the positive? And any chance it could be on the kpro?

Any ground inside the dash could afect?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Wed Oct 17, 2018 12:54 pm

It is not just the ground wires.

Has the battery been relocated?

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Wed Oct 17, 2018 12:58 pm

Yes under passenger headlight

zilliboy
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2018 1:26 pm

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by zilliboy » Wed Oct 17, 2018 1:21 pm

And also deleted air bag system ,and abs , inline fuel pump, and a lot of wires from inside, only tail light left


Could be inside the car the problem?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17218
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: HELP PLZZZZZZ.. daughter board communication

Post by Spunkster » Wed Oct 17, 2018 2:32 pm

All of these could have something to do with this issue.

Post Reply