Datalogging AF graph problems

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Datalogging AF graph problems

Post by Garrett_si » Sun Apr 29, 2007 4:41 pm

When I datalog with the K-pro

the Wideband display work (via ELD input)

but the graph display of the AF doesn't work

how to make it work?

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8818
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Mon Apr 30, 2007 9:04 am

At a guess the minimum and maximum values for the AF display are wrong. Double click the AF sensor from the sensor window, check the 'display min' and 'display max'.
Hondata

Razathorn
Posts: 469
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:17 am
Location: Lenexa, Kansas, USA
Contact:

Post by Razathorn » Mon Apr 30, 2007 10:24 am

Does it display values in lambda instead of a/f?
2003 black RSX type-s / jrsc @ 12psi / methanol injection / aftercooled

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Mon Apr 30, 2007 5:33 pm

Hondata wrote:At a guess the minimum and maximum values for the AF display are wrong. Double click the AF sensor from the sensor window, check the 'display min' and 'display max'.
the min and max value are 11/17

I try it today on a civic 2001 with K20a2, and the OEM RSX wideband and the graph templates AF value works

but with the aftermarket sensor Saturday the graph wasn'T working :?

Razathorn
Posts: 469
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:17 am
Location: Lenexa, Kansas, USA
Contact:

Post by Razathorn » Tue May 01, 2007 2:09 am

Garrett_si wrote:
Hondata wrote:At a guess the minimum and maximum values for the AF display are wrong. Double click the AF sensor from the sensor window, check the 'display min' and 'display max'.
the min and max value are 11/17

I try it today on a civic 2001 with K20a2, and the OEM RSX wideband and the graph templates AF value works

but with the aftermarket sensor Saturday the graph wasn'T working :?
Can you attach a datalog? I've done the external wideband on the s300, but not the k-pro. I've only used the rsx wideband on k-pro and k swapped cars. I'd be interested to see if I could figure out what it is doing.

Wayne
2003 black RSX type-s / jrsc @ 12psi / methanol injection / aftercooled

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Tue May 01, 2007 3:12 am

Yes with the OEM wideband the datalog work at 100%

Razathorn
Posts: 469
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:17 am
Location: Lenexa, Kansas, USA
Contact:

Post by Razathorn » Tue May 01, 2007 4:31 am

Can you upload / attach a datalog?
2003 black RSX type-s / jrsc @ 12psi / methanol injection / aftercooled

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18088
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue May 01, 2007 9:26 am

It will not graph the wideband reading via AF. Look at the ELD graph and scale it accordingly.

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Tue May 01, 2007 10:20 am

Spunkster wrote:It will not graph the wideband reading via AF. Look at the ELD graph and scale it accordingly.
thanks I will try it thrusday

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Thu May 03, 2007 8:48 pm

here are my setting and the graph

Image

Image

Image

Image

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18088
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Fri May 04, 2007 2:14 pm

The graph is not currently showing the AF. A future release will probably address this.

Razathorn
Posts: 469
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:17 am
Location: Lenexa, Kansas, USA
Contact:

Post by Razathorn » Sat May 05, 2007 2:31 am

I don't understand. This feature appears to work fine for me. I don't have any datalogs that have ACTUAL ELD.V input in them, but even at 0 volts CONSTANT on the ELD.V, I can get valid a/f numbers in my graph and display when I setup a custom wideband so 0 ELD.V means something special.

For instance, I set it up so 0 volts means 20:1 a/f with a custom conversion table in settings. I then reviewed a datalog that had 0 ELD.V constant. I setup the AF sensor to display on the graph and in display, and the a/f everywhere in the graph and when I click is 20:1 a/f. I can change the AF sensor display units to lambda and have it show me .5 to 1.5 and it comes out right at 1.36 which is 20:1.

As far as I can tell, this works exactly like it is supposed to -- exactly like I would expect having used this feature on the s300 on a dyno with a plx wideband (not eld.v obviously).

Wayne
2003 black RSX type-s / jrsc @ 12psi / methanol injection / aftercooled

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Thu May 10, 2007 4:30 am

Spunkster wrote:The graph is not currently showing the AF. A future release will probably address this.
so it's impossible to me to see the AF datalog?

or just de Volts datalog?

Razathorn
Posts: 469
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:17 am
Location: Lenexa, Kansas, USA
Contact:

Post by Razathorn » Fri May 11, 2007 9:22 am

Garrett_si wrote:
Spunkster wrote:The graph is not currently showing the AF. A future release will probably address this.
so it's impossible to me to see the AF datalog?

or just de Volts datalog?
Post your datalog and I will try to graph the a/f and put up screen shots on how I did it. This seriously does not seem broken when I try it.
2003 black RSX type-s / jrsc @ 12psi / methanol injection / aftercooled

hyro
Posts: 30
Joined: Sun Sep 05, 2004 1:34 pm

Post by hyro » Tue May 15, 2007 6:06 am

i suppose that you already attach the white wire from your plxdevice to the ELD pin in the ecu?

Locked