S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
Do1313R
Posts: 5
Joined: Wed Aug 29, 2018 2:46 pm

S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by Do1313R » Fri Sep 21, 2018 8:06 am

Hey guys,
Long time lurker first time posting…
I’m running Hondata S300 and I’ve been randomly getting a P0130 Error code when driving. It started every few days and now it seems to be happening every time I drive the car.

I don’t have the 02 hooked up.

-The chassis is a 2000 Civic DX with a 97/2001 B18C5 Swap.
-The engine harness is the stock DX with the needed modifications for VTEC/ IACV.
-ECU is a P06.

I uploaded photos of the Closed Loop settings along with a screen shot of the error code via the
Hondata app.

I’d appreciate any help and Let me know if I’m for getting any info needed.


Image

Image

Image

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17998
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by Spunkster » Fri Sep 21, 2018 9:48 am

Please post your calibraion

Do1313R
Posts: 5
Joined: Wed Aug 29, 2018 2:46 pm

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by Do1313R » Fri Sep 21, 2018 10:13 am

Spunkster wrote:
Fri Sep 21, 2018 9:48 am
Please post your calibraion
I can upload that tonight, im at work.

portenio78
Posts: 38
Joined: Mon Oct 24, 2011 6:43 am

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by portenio78 » Sun Sep 23, 2018 10:45 am

In for the results. Been having the same issue lately after a year of no problems at all.

Do1313R
Posts: 5
Joined: Wed Aug 29, 2018 2:46 pm

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by Do1313R » Mon Sep 24, 2018 5:13 pm

Spunkster wrote:
Fri Sep 21, 2018 9:48 am
Please post your calibraion
Here it is
c5 tune.skl
(46.46 KiB) Downloaded 39 times

TTR
Posts: 37
Joined: Wed Mar 31, 2004 8:48 pm

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by TTR » Tue Sep 25, 2018 9:43 am

If you don't have an O2 sensor then it should be set to open loop. In the screen shot and in the tune closed loop stock sensor is enabled.

Do1313R
Posts: 5
Joined: Wed Aug 29, 2018 2:46 pm

Re: S300 P0130 Error Closed Loop Help!!!

Post by Do1313R » Wed Oct 03, 2018 7:51 am

Hey thanks for the reply.
I changed the setting about 50 miles ago, no CEL yet.

Post Reply