AEM wide band controller

s300 and SManager software questions & answers
Locked
smracing
Posts: 107
Joined: Sat Sep 17, 2005 5:38 pm

AEM wide band controller

Post by smracing » Thu Sep 22, 2005 6:59 pm

Can the S300 handle input from the AEM Uego wideband controller? It out puts a 5v signal. According to AEM you run the wideband into the stock O2 signal input wire. I can't find anything in the Help section about setting it up.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8783
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Fri Sep 23, 2005 5:36 am

The o2 input can only read up to 2.8V Early AEM widebands went to 5V and won't work utilizing the o2 input. Later units were fixed.

However with the s300 you have the option of using the ELD as the wideband input, which allows a 0-5V input.
Hondata

smracing
Posts: 107
Joined: Sat Sep 17, 2005 5:38 pm

Post by smracing » Sun Sep 25, 2005 4:55 pm

The unit I have was boxed on Jul 22 2005. I am assuming this is a later unit. The manual that came with it still list their 0-5 volt output scale. Using the ELD, just diable that input and feed the wideband through that? What do I do about the functionality of the ELD?

Once the ELD is disabled, how do I run the DTCs? Through the Smanager software?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18023
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Sep 26, 2005 10:00 am

Is it the standard wideband, or the guage type?

smracing
Posts: 107
Joined: Sat Sep 17, 2005 5:38 pm

Post by smracing » Tue Sep 27, 2005 8:01 am

Gauge type.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18023
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Sep 27, 2005 9:28 am

The guage type will work with the standard O2 input.

Locked