Page 1 of 1

AEM wide band controller

Posted: Thu Sep 22, 2005 6:59 pm
by smracing
Can the S300 handle input from the AEM Uego wideband controller? It out puts a 5v signal. According to AEM you run the wideband into the stock O2 signal input wire. I can't find anything in the Help section about setting it up.

Posted: Fri Sep 23, 2005 5:36 am
by Hondata
The o2 input can only read up to 2.8V Early AEM widebands went to 5V and won't work utilizing the o2 input. Later units were fixed.

However with the s300 you have the option of using the ELD as the wideband input, which allows a 0-5V input.

Posted: Sun Sep 25, 2005 4:55 pm
by smracing
The unit I have was boxed on Jul 22 2005. I am assuming this is a later unit. The manual that came with it still list their 0-5 volt output scale. Using the ELD, just diable that input and feed the wideband through that? What do I do about the functionality of the ELD?

Once the ELD is disabled, how do I run the DTCs? Through the Smanager software?

Posted: Mon Sep 26, 2005 10:00 am
by Spunkster
Is it the standard wideband, or the guage type?

Posted: Tue Sep 27, 2005 8:01 am
by smracing
Gauge type.

Posted: Tue Sep 27, 2005 9:28 am
by Spunkster
The guage type will work with the standard O2 input.