Hondata

Hondata User Forum
It is currently Sat Apr 19, 2014 2:24 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 7:27 am 

Joined: Fri Apr 07, 2006 7:38 am
Posts: 6
Location: Dominican Republic
I download the roemeditor 4 and when I try to custom a map and try to save it to burned later, the system does not save the program and tells me that USB/Serial cable are not connected, but I planned to make a map for an S100, so needs only to burn the program on my Pocket Programmer 2.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 8:45 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Posts: 5720
Location: Torrance, Ca
Have you got the RomEditor4 cable plugged in?

_________________
Hondata


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:26 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
IF you have not purchased Romeditor 4 then it will not work.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:49 pm 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
Spunkster, I purchased the RE4 and the cable that comes with it but I cant load a map. How do i go about loading one? it says "The USB/serial cable cannot be detected. The cable is connected to my computer and USB driver is installed and updated. Please help. The blue light on the cable is on and steady so as my s200B box. I have the RE4 1.0.9 version.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 2:57 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
What version of windows are you using? Is this Windows Vista 64 bit? In the Windows device manager, what is showing up when you plug the USB cable in?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 12, 2008 6:37 pm 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
It's a vista 32 bit. It says hondata usb/serial


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 11:37 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
What part of the device manager is this showing up in?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 11:40 am 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
It shows up under the Universal serial bus controllers.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 1:06 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
What is the version of Romeditor 4 you are using from Help, About?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 2:58 pm 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
It is the 1.0.9 w/c I believe is the latest update. It says Hondata Romeditor 4
version 1.0.9.0
September 2007


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 3:37 pm 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
Make sure you don't have multiple copies of Romeditor 4 open at the same time.


Last edited by Spunkster on Mon Jun 16, 2008 9:27 am, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 13, 2008 11:40 pm 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
I think i did just that. but I'll try it again and see. What happen it that's not the case, what should I do? Thanks spunkster.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 20, 2008 11:34 pm 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
Still having issues downloading calibration. I use an xp pro computer and still says cannot detect usb/serial cable. Spunkster, can you please give me a step by step how to get everything setup? I already have the updated version, driver installed and updated, I have set the romulator/ostrich to the right port but still don't know what i'm missing or doing wrong. Please if anyone can help me setup, i would really appreciate it very much. thanks in advance. Oh by the way, when it says "Plug the USB cable into the ECU and laptop" does this means from the laptop to the interface box/blue box? I also wonder how a basemap be able to download to the ecu by using this cable. I"m confused. I have connected the transtronic romulator and set the right com port for it and still no luck. I also tried using the ostrich romulator and still no luck. please help. I've been trying to figure this out for a month or so and I can't seem to get it to work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 22, 2008 9:41 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12327
Location: Hondata
What is the serial number of your RE4 cable?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 23, 2008 12:10 am 

Joined: Wed Aug 22, 2007 12:41 am
Posts: 165
Spunkster wrote:
What is the serial number of your RE4 cable?
#0121 I was thinking the same thing that the problem could be the cable.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group