Hondata

Hondata User Forum
It is currently Wed Aug 20, 2014 1:45 am

All times are UTC - 8 hours [ DST ]




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue May 26, 2009 9:20 pm 

Joined: Sun Sep 10, 2006 9:52 am
Posts: 146
Location: Topeka, KS
at a certain spot around 4500 RPM the motor does not transition to full throttle smoothly. There is extreme hesitation. I have tried altering the throttle tip in trim as well as timing. I don't know what other adjustments to make.

It is only noticable when going from light throttle to full throttle rapidly.


Attachments:
5-26-09.rar [6.41 KiB]
Downloaded 147 times
extreme hesitation around 4,300 rpm.s2d [713.42 KiB]
Downloaded 162 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 27, 2009 11:45 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Posts: 12716
Location: Hondata
Your VTEC window does not look right. Compare it to a stock calibration from File, New.

You really should take this to a tuner to have them help you with these tuning issues.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 28, 2009 6:49 am 

Joined: Sun Sep 10, 2006 9:52 am
Posts: 146
Location: Topeka, KS
I changed the VTEC window back to stock. I just forgot to do that before sending that file... I did some high cam fuel street tuning and when putting the window back to stock did not pay close enough attention before saving the calibration.

I would like to know possibilities and ideas as I have no desire to go to another dealer. Not being rude, I've just had terrible experiences and trust very few shops / people with the car.

I don't recall having this problem on the S300 and it is not present on Crome, all with the same ROM settings. It does not do this at any other RPM that I have noticed and I have played around with it quite a bit. Creating new calibrations and starting over does not solve anything either. I have had corrupt files for whatever reason in the past that would throw a TPS code even when nothing was wrong. It wasn't until I replaced the TPS that I realized the calibration was at fault and had to start over.

Maybe it isn't that much of an issue and I will avoid that certain RPM point. I don't really see myself sitting at 4,500 rpm under light throttle and smashing on the gas often anyway.


More input would be greatly appreciated. :)
(I changed the cam timing back to the basemap's)


Attachments:
5-27-09.rar [6.14 KiB]
Downloaded 163 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 8 hours [ DST ]


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group