CEL with P0101 code

FlashPro questions & answers specific to the 2006-2011 Americas Civic Si
Post Reply
buckweeb101
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2017 5:36 pm

CEL with P0101 code

Post by buckweeb101 » Sat Oct 28, 2017 5:45 pm

So I updated my flashpro for the active tuning now i'm getting a P0101 code and going into limp mode. It has to be the tune because a MAP based tune works fine. I've tried reading into it but can't find much info. Any help on what I might have wrong here would be greatly appreciated. :)

Oh and my car is a pretty much stock 09 FA5 if that matters?
Attachments
FA5tune.fpcal
(21.37 KiB) Downloaded 49 times

buckweeb101
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2017 5:36 pm

CEL with P0101 code

Post by buckweeb101 » Sat Oct 28, 2017 6:01 pm

So I updated my flashpro for the active tuning now i'm getting a P0101 code and going into limp mode. It has to be the tune because a MAP based tune works fine. I've tried reading into it but can't find much info. Any help on what I might have wrong here would be greatly appreciated. :)

Car is pretty much stock.
Attachments
FA5tune.fpcal
(21.37 KiB) Downloaded 42 times

TDM
Posts: 22
Joined: Wed Jan 11, 2017 6:21 pm

Re: CEL with P0101 code

Post by TDM » Sat Oct 28, 2017 6:47 pm

Looking at the top image below, your AFM flow versus voltage graph is incorrect. Somehow is is all zeros. I would open a Stock Tune and copy the values. Its just a 2 row table with mass flow values for voltages from 0-5V. I strongly suggest you turn off all active tuning until you get this corrected.

Looking at the lower image, an AFM / Speed density tune is the best IMO for near stock vehicles, but you better put a value here besides zero or the AFM will not ever be used. I would use 74 kPa so that the ECU switches from AFM to the fuel tables at higher loads only.
AFM screen.PNG
AFM screen.PNG (180.11 KiB) Viewed 1856 times
Attachments
Min Press.PNG
Min Press.PNG (18.21 KiB) Viewed 1856 times

buckweeb101
Posts: 3
Joined: Sat Oct 28, 2017 5:36 pm

Re: CEL with P0101 code

Post by buckweeb101 » Sat Oct 28, 2017 8:26 pm

Great thank you! Not sure how that happened. I’ll fix that tomorrow and hopefully it’ll solve my problem! I reverted it back to stock until I was able to figure it out.

Boostlife
Posts: 3
Joined: Tue Sep 25, 2018 5:58 pm

Re: CEL with P0101 code

Post by Boostlife » Mon Oct 29, 2018 6:10 am

Did you ever fix your p0101 issue ?

Post Reply