s200 launch control problem

Hondata installation questions / answers / issues.
chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

s200 launch control problem

Post by chink978 » Fri Aug 07, 2009 6:32 am

hi, ive just purchased the hondata s200 with p28 ecu off someone it was tuned on the same motor as my current motor right now. plugged it in, everything worked fine but i just noticed that, there was no launch control anywhere.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Fri Aug 07, 2009 11:49 am

took it to drive this morning and now the red light on the interface box flushed slowly. please help me out guys!!!!

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Aug 10, 2009 10:02 am

For a problem like this you'll need to take to to the nearest Hondata dealer to have them take a look at everything as it could be anything at this point.

email support at hondata.com with the serial number on the interface box to find out what options it has.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Mon Aug 10, 2009 4:59 pm

theres no hondata dealer around here but i called and they said it costs 65 bux to send it to them and have them take a look at it. but i wanna know would it damage my car if i drive it like that (led flashing slowly)?
ps: can i try to change the interface cable first?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Aug 11, 2009 9:43 am

Yes you can try changing it. It is always possible that when something is not working properly that you can damage the engine. The dealer needs to use the process of elimination to determine where the problem is.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Tue Aug 11, 2009 11:39 am

where can i get a cheap interface cable? and also is it fine if i drive with no hondata blue box connected to the ecu? but that only allow me to rev till 4,000 rpm.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Aug 11, 2009 11:57 am

You can get an interface cable through any Hondata dealer listed on our website.

I cannot tell you if it is safe since we don't know what the problem is.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Tue Aug 11, 2009 1:45 pm

s200-3597
can u tell me what options it has?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Aug 11, 2009 3:34 pm

Spunkster wrote: email support at hondata.com with the serial number on the interface box to find out what options it has.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Wed Aug 12, 2009 2:03 pm

The red LED on the Hondata interface is blinking, the engine check light is off, the car runs
normally, or rich for cars with bigger injectors
Likely causes:
• The stock ROM is installed (see Appendix 3)
• J1 has not been installed (OBD I only)
Fix
• Replace with a Hondata ROM
• Install it as per installation manual
Ive searched around and came up with this, its similar to my problem. but can anyone tell me more about how to fix this? like replace with a hondata ROM? and how do i know if i have a stock ROM or J1 has not been installed?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Wed Aug 12, 2009 4:23 pm

You will have to look inside the ecu to see if J1 is there. For the other things you must take it to a Hondata dealer to have them take a look.

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Wed Aug 12, 2009 8:21 pm

Spunkster wrote:You will have to look inside the ecu to see if J1 is there. For the other things you must take it to a Hondata dealer to have them take a look.
im sorry but what does j1 look like? u have any pic of it? ima try to open my ecu.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Thu Aug 13, 2009 12:07 pm

Please look at the installation manual:

http://www.hondata.com/downloads/s200%2 ... manual.doc

chink978
Posts: 13
Joined: Fri Aug 07, 2009 6:21 am

Post by chink978 » Sat Aug 15, 2009 10:57 pm

ok thiss inside the ecu when i opened the cover but can u please tell me how to tell that j1 is installed and stock rom is installed?
sorry crappy picture! i took it from my cellphone.
Image

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Aug 17, 2009 9:45 am

It does not appear that J1 is jumpered. Please take it to a Hondata dealer for assistance with this.

Locked