K24A2 KPRO A/F HELP

K-Series Programmable ECU Calibration updates / downloads
Post Reply
TransportR
Posts: 5
Joined: Sun Jun 16, 2013 3:02 pm
Location: Fresno, CA

K24A2 KPRO A/F HELP

Post by TransportR » Wed Jul 16, 2014 9:26 pm

Please help I don't get why my a/f is soo off and it doesn't seem to let me adjust the a/f cells 1-7 need -37% and cells 8-10 need like -23% running real rich I believe my a/f is 10.70 is there some setting thats wrong??? I have a 2006 rsx type s with 04 k24a2 swap I/RH/E, IMG, stock 25 degree vtc gear, 06 k20z1 tranny with lsd, can rdx injectors have anything to do with it?... I tried the 04-05 dual adapter kals but they dont allow my temp gauge to work so I use the misc stock tsx kal any help or input would be much appreciated thanks in advance!!! kmanager software 3.3.1 & prb kpro
Attachments
TSX-k24a2.kal
(150.12 KiB) Downloaded 200 times
k24a2 test run.kdl
(1.22 MiB) Downloaded 149 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18073
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by Spunkster » Thu Jul 17, 2014 10:57 am

Are you sure you are adjusting the fuel table for the cam angle you are actually running?

TransportR
Posts: 5
Joined: Sun Jun 16, 2013 3:02 pm
Location: Fresno, CA

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by TransportR » Thu Jul 17, 2014 5:53 pm

i had no problems making adjustments when i had my k20z1 now that i swapped to a k24a2 the fuel seems to be off and not allowing me to make accurate changes.. im using the same 02-04 primary o2 sensor
Attachments
K24A2 tsx Run 3.kdl
(166.99 KiB) Downloaded 127 times
K24A2 tsx Run 2.kdl
(2.98 MiB) Downloaded 128 times

TransportR
Posts: 5
Joined: Sun Jun 16, 2013 3:02 pm
Location: Fresno, CA

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by TransportR » Thu Jul 17, 2014 6:01 pm

if the primary o2 is showing 0.00 V and -37.0 mA does that mean that the sensor is no good anymore??? any way of testing it? i show voltage on the secondary 02 but no response from the primary 1

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18073
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by Spunkster » Fri Jul 18, 2014 9:25 am

If there is no response then you have either a wiring problem with the sensor or the sensor is bad.

tkane4389
Posts: 31
Joined: Wed Jun 06, 2012 5:02 pm
Location: Kansas City

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by tkane4389 » Sat Jul 19, 2014 9:27 am

If there is no response there should be an error code for the o2, also make sure you dont have the code override option selected for o2 heater response codes.

TransportR
Posts: 5
Joined: Sun Jun 16, 2013 3:02 pm
Location: Fresno, CA

Re: K24A2 KPRO A/F HELP

Post by TransportR » Tue Jul 22, 2014 2:12 pm

thank you guys soo much I needed a new primary o2 sensor!!! got a new 04 denso one a/f is showing live feed now let the tuning begin!!!

Post Reply