09 TSX fan control not working

FlashPro questions & answers specific to the 2007-2008 US TSX
Post Reply
fabiangt79
Posts: 47
Joined: Sat Nov 01, 2008 10:17 am

09 TSX fan control not working

Post by fabiangt79 » Wed Nov 09, 2016 7:55 am

I used a base map from hondata to flash into this 2009 tsx AT.
The fan control does not work according to what i set, its works only from 94 degree and stops at 87 degree.

i set it to 90 degree and even disable the second ECT sensor but still does not work.

The other issue is the throttle map as shown is a base given by Hondata, after flashing in the car was slow like a tortise.

I checked the datalog and saw that when request for 15% throttle pedal the throttle plate only opens 4 or 5 %.

What could be wrong, most of this base maps work well, is there a problem to the throttle map?
Attachments
2009 TSX.fpcal
(20.75 KiB) Downloaded 70 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17943
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: 09 TSX fan control not working

Post by Spunkster » Wed Nov 09, 2016 4:17 pm

The temp at the 2 sensors is not the same. The temp the fan uses may not be the one you are seeing the reading from.

Automatic calibrations have no adjustment to the throttle plate actuation.

UTAH TSX
Posts: 23
Joined: Tue Jul 23, 2013 9:18 pm
Location: UTAH

Re: 09 TSX fan control not working

Post by UTAH TSX » Sun Nov 13, 2016 7:35 am

I have been fighting this also my ECT1 & ect2 are always the same and my fans wont turn on until engine is 215-220 no matter what I set them to turn on at ? 2009 auto TSX

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17943
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: 09 TSX fan control not working

Post by Spunkster » Mon Nov 14, 2016 12:44 pm

Post a datalog and the associated calibration showing the issue.

Post Reply