Severe throttle problem after installing FlashPro

2012+ US/Canadian Civic Si / 2013+ ILX
particle0404
Posts: 10
Joined: Fri Apr 12, 2024 7:51 pm

Re: Severe throttle problem after installing FlashPro

Post by particle0404 »

CalibratEd wrote: Tue May 14, 2024 11:14 am Feel free to post issues with logs and I am happy to answer any questions.

-Ed
Ok, I got some information from the manufacturer on injector opening time, but I still just don’t know how to tune it. Do I use these values on the fuel tables? Or just on the fuel tab in “injector opening time”? They provided me with so much information, that I don’t know what to use. Any tips or suggestions? I would appreciate your input.

I’ll attach the PDF they sent me, a datalog of a quick pull, and my calibration. I haven't done much to the tune yet.
Attachments
datalog.fpdl
(48.98 KiB) Downloaded 14 times
calibration.fpcal
(19.36 KiB) Downloaded 13 times
C118-0003-01 550CC Injector Characterization Data-May-16-2024-02-04-32-9220-PM.pdf
(447.27 KiB) Downloaded 16 times
User avatar
CalibratEd
Posts: 1509
Joined: Fri Feb 07, 2020 3:20 pm
Contact:

Re: Severe throttle problem after installing FlashPro

Post by CalibratEd »

Add the injector deadtime values provided to the injector opening time tables. Make sure you pay attention to the units and select the values passed on the fuel pressure the car is running. Once that is done you can start dialing the fuel tables.

- Ed
Instagram: calibrated.tuning
particle0404
Posts: 10
Joined: Fri Apr 12, 2024 7:51 pm

Re: Severe throttle problem after installing FlashPro

Post by particle0404 »

I got it running good. Now I'm starting to adjust the WOT lambda adjustment to get a good afr. I'm just confused as to what all the other numbers mean on the PDF... I mean I get, for example, 43.5 psi you'd need to run a certain amount of opening time, but the psi ranges from 30-110. Is that just what the injectors will support up to? Or what? Right now I'm just running 55 psi with the correlating opening times and it's been running good.

If it's any use of information, I did run 10.1:1 from ~4000-5000 rpms before I adjusted the tables.

Thanks for your input!
Post Reply