Search found 25 matches

by AngryScottish
Thu May 23, 2019 1:38 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: PS Pump Switch - E16
Replies: 2
Views: 226

Re: PS Pump Switch - E16

got it, thanks for the super quick reply!
by AngryScottish
Thu May 23, 2019 1:15 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: PS Pump Switch - E16
Replies: 2
Views: 226

PS Pump Switch - E16

ECU: KPro V4 Before I go about reinventing the wheel (pun not intended), I have a Mini Cooper EHPS pump installed. It currently runs whenever the ignition is on. After fiddling with some wiring diagrams... I noticed that pin E16 is for the PS Pump switch... I'm not sure how the original system funct...
by AngryScottish
Sun Sep 09, 2018 4:14 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: AIM Solo2 DL - CANBus
Replies: 1
Views: 349

AIM Solo2 DL - CANBus

I have a KPro V4 exporting CAN data to an Aim Solo2 DL. I have the Digital Output set to AIM MXL I have the CAN Output set to MoTeC SDL/ADL I have PLX sensor data being set to the digital inputs, as described here: https://www.hondata.com/help/kmanager/index.html?digital_inputs.htm I have all of the...
by AngryScottish
Mon Mar 05, 2018 3:07 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: Sputtering at speed, can't figure it out.
Replies: 6
Views: 1156

Re: Sputtering at speed, can't figure it out.

After a frustrating few weeks, finally got the engine to run right.

All because of a partially failing MAP sensor that never threw a code or any indication of it being the issue.


for those who come across this: try swapping the map sensor.
by AngryScottish
Mon Feb 05, 2018 3:56 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: Sputtering at speed, can't figure it out.
Replies: 6
Views: 1156

Re: Sputtering at speed, can't figure it out.

More followup,

I re-calibrated the TPS sensor. Sputtering goes away, but will come back after some time.

Ordered another TPS to see if that fixes it.

Fun.
by AngryScottish
Thu Feb 01, 2018 8:28 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: Sputtering at speed, can't figure it out.
Replies: 6
Views: 1156

Re: Sputtering at speed, can't figure it out.

For those who run into this issue in the future... while I haven't completely solved it, I have isolated it somewhat. I have an Acuity TPS, no IAVC. So, I have the throttle stop threaded out slightly so the car will idle. My TPS readings were 4% at fully closed. 98% at fully open. I readjusted the T...
by AngryScottish
Tue Jan 30, 2018 12:59 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: Sputtering at speed, can't figure it out.
Replies: 6
Views: 1156

Re: Sputtering at speed, can't figure it out.

If the ECU works ok in another vehicle then you have either a mechanical issue or a wiring issue. You will have to use process of elimination to determine where the issue resides. Is there a possibility of it being tuning related? Perhaps knock ? I'd imagine a wiring issue would have been evident r...
by AngryScottish
Mon Jan 29, 2018 10:38 am
Forum: K-Pro / KManager
Topic: Sputtering at speed, can't figure it out.
Replies: 6
Views: 1156

Sputtering at speed, can't figure it out.

- what vehicle you have Non-Honda chassis - serial number of your K-Pro 41478 - version of software being used (from Help, About) 4.3.4; ECU is a KproV4 - the calibration (as an attachment) below - a datalog of a problem (as an attachment) below - anything about the car which has been modified from ...
by AngryScottish
Wed Jan 17, 2018 9:54 am
Forum: K-Pro / KManager
Topic: ECU repair?
Replies: 5
Views: 913

Re: ECU repair?

Thanks for the response. Since I'm stubborn and refuse to think the ECU is dead. I triple-checked my wiring -- found a loose pin for the MAP sensor. Got that fixed, engine fired right up. Downside, I bought $60 worth of sensors. Plus side, I have 3 replacement sensors in case they ever fail. Moral o...
by AngryScottish
Tue Jan 16, 2018 11:04 am
Forum: K-Pro / KManager
Topic: ECU repair?
Replies: 5
Views: 913

Re: ECU repair?

41478
by AngryScottish
Mon Jan 15, 2018 6:32 pm
Forum: K-Pro / KManager
Topic: ECU repair?
Replies: 5
Views: 913

ECU repair?

Vehicle: non Honda chassis ECU: prb kpro v4 Issue: Engine and everything ran fine, or at least started and idled. I redid the engine harness and verified engine would start, it did, but had a wiring issue which thru a CEL, while verifying issue, accidentally connected the BRN/YEL wires to the YEL/BL...
by AngryScottish
Sun Oct 02, 2016 1:35 am
Forum: K-Pro Calibrations
Topic: K24, GT35R, 1300cc injectors
Replies: 5
Views: 2862

Re: K24, GT35R, 1300cc injectors

Has this map been properly tuned on a dyno? I noticed after VTEC at 3000 RPM cam angle is set at 45 degree's up to 5200 RPM, is it really making the best power at that cam angle? I ask this because most turbo K series DO NOT like high cam angle under boost because of excessive overlap. Have you tri...
by AngryScottish
Fri May 06, 2016 9:51 am
Forum: K-Pro Calibrations
Topic: K24, GT35R, 1300cc injectors
Replies: 5
Views: 2862

Re: K24, GT35R, 1300cc injectors

Here's a datalog of a track session. Should give you a good idea of what's going on.

Car had a mixture of 91/100 octane.
by AngryScottish
Thu Mar 24, 2016 8:58 am
Forum: K-Pro Calibrations
Topic: K24, GT35R, 1300cc injectors
Replies: 5
Views: 2862

Re: K24, GT35R, 1300cc injectors

elmago wrote:would you care to post a datalog of a third or fourth gear pull?
Might be a week, I just removed all the exhaust bits to get ceramic coated/heat wrapped.
by AngryScottish
Wed Mar 23, 2016 10:39 am
Forum: K-Pro Calibrations
Topic: K24, GT35R, 1300cc injectors
Replies: 5
Views: 2862

K24, GT35R, 1300cc injectors

Giving back to the community. 2006 K24A2, stock internals. GT35R 1.06AR twin scroll 1300cc deatschwerks injectors RBC Intake Manifold Pinned RSX-S VTC Hall Affect TPS Omni-Power 4 Bar MAP Synapse boost controller via Purge Solenoid No IAC Custom turbo manifold Custom exhaust Made 388whp/333tq at 220...