Search found 17 matches

by Danielr96
Sat Mar 23, 2019 2:41 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed Loop Malfunction
Replies: 16
Views: 3418

Re: Closed Loop Malfunction

I have not tried using another ecu just yet, I figured I would ask you guys first. I've attached another datalog where the same issue occurs, but this time I got the P0130 O2 sensor check engine light. Maybe this log would give you more insight into the source of the issue? I'll do further troublesh...
by Danielr96
Fri Mar 22, 2019 10:20 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed Loop Malfunction
Replies: 16
Views: 3418

Re: Closed Loop Malfunction

Spunkster wrote:
Thu Mar 21, 2019 9:54 am
From Help, About, what is the version of software you are using?

It is version 2.6.7.0
by Danielr96
Wed Mar 20, 2019 7:24 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: S.Trim Freezing
Replies: 6
Views: 1511

Re: S.Trim Freezing

Did you ever get this sorted out? I've been having the exact issue.
by Danielr96
Wed Mar 20, 2019 7:18 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed Loop Malfunction
Replies: 16
Views: 3418

Closed Loop Malfunction

Hi Hondata, I have recently been having issues where closed loop stops working randomly, usually after a few minutes of driving the closed loop function completely turns off and my s.trim and l.trim "freeze". Then upon restarting the car, closed loop begins to work again, but only to stop working af...
by Danielr96
Mon Apr 02, 2018 4:26 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

If 185 ECT and 135 IAT are your normal warm engine conditions then both compensations should remain at 0% for those values. Post up your compensation parameters. It could be that your cold ECT and IAT fuel compensation is a bit high, which makes it start up cold and run well but once it is warmed u...
by Danielr96
Fri Mar 30, 2018 11:04 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

You'll want to be watching your sensors and compensation values simultaneously when this occurs to determine whether or not they are a factor. What is your ECT and IAT reading when it happens? How much compensation is it putting in? Is your closed loop enabled and what is your S.trim? Without track...
by Danielr96
Wed Mar 28, 2018 2:40 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

Here's another datalog of the occurrence, I've been stuck with this issue for quite some time and the car runs great other than this.
Which parameters can I change to increase the fuel during hot restarts?
by Danielr96
Sat Mar 24, 2018 8:31 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

Hi guys, I finally came around to taking a datalog of my situation. This time it wasn't as bad, as I waited about 5 minutes before I did the hot restart. Although on occasions when I wait 20 minutes or so, the car starts up at full lean (20+ afr) and then it comes back down to the 14's after a few m...
by Danielr96
Tue Feb 06, 2018 10:14 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

Hi guys,

I haven't had much time to work on this car as I don't drive it much, but I will try to replicate the issue by next week and post a datalog so that it can be reviewed by Hondata.
by Danielr96
Fri Feb 02, 2018 3:43 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Rolling anti lag
Replies: 3
Views: 1121

Re: Rolling anti lag

I have my anti lag set to 100 units of fuel, 25 degrees retard and activation set to 5300 and launch control set to 5500
by Danielr96
Mon Dec 25, 2017 4:38 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?

Anyone?

What can I do to fix this lean hot restart issue?

I have decreased the fuel decay tables and added more post start fuel and I still haven't had any success in fixing this.

The car runs perfect, other than the lean issue upon hot restarts.

Thanks!
by Danielr96
Sat Dec 09, 2017 11:53 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Inconsistent Idle AFR - ECT compensation issue?
Replies: 15
Views: 3514

Re: Inconsistent Idle AFR - Fuel compensation issue for Hot Restart

Hi guys, I have narrowed down this issue -- what seems to happen is my idle could be at a solid ~14.7 while fully warmed up at 180*F ECT and 80-100*F IAT, but when I turn off the car and restart about 5 minutes later it while hot, it leans up to 18-20+ afr for about 30-60 seconds and it then stabili...
by Danielr96
Mon Nov 20, 2017 2:01 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Boosed cuts at 4400 rpm GSR turbo
Replies: 3
Views: 714

Re: Boosed cuts at 4400 rpm GSR turbo

Hi RofromNorCal,

It appears that you have a hot boost cut set to -14.7 psi. You might want to remove the negative symbol, upload your calibration and test again to see if you still have the same issue.
by Danielr96
Mon Nov 13, 2017 9:31 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: stumbling issue
Replies: 6
Views: 829

Re: stumbling issue

I had this same issue on my car today. Everything had been running good until I updated my smanager to the newest beta version and made changes to my launch control and uploaded the calibration. As I was driving, my short term fuel trim suddenly went down to like -20 and the car kept stumbling and n...
by Danielr96
Fri Nov 10, 2017 3:06 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Flex fuel Idle Tun-ability
Replies: 2
Views: 681

Re: Flex fuel Idle Tun-ability

Did you ever get the flex fuel working properly? I have been thinking about using this feature, but would like to get input from someone who has experience with it.

Thanks!