Search found 26 matches

by alblude
Thu Dec 13, 2007 1:51 am
Forum: s300 / SManager
Topic: weird AF reading before VTEC
Replies: 9
Views: 10607

you shouldn't adjust the offset voltage unless the readings are off between the Wideband and Hondata. I only cut one side of each resistor. it's pretty tight in there so I had to get some mini diagonal cutting pliers (these ones http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_00945663000P?vName=Tools&k...
by alblude
Wed Dec 12, 2007 12:17 am
Forum: s300 / SManager
Topic: weird AF reading before VTEC
Replies: 9
Views: 10607

Disconnecting R136 and R138 resolved the issue. My AF was richer than 12:1 and because of those resistors the voltage from the PLX could never go lower then 1V. So for any AF values below 12:1 it would just record 12:1 resulting in the flat line.

Do those resistors affect anything else?
by alblude
Tue Dec 04, 2007 1:25 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: weird AF reading before VTEC
Replies: 9
Views: 10607

I suggest removing R136 and R138 (for US ECUs). There resistors bias the ELD input and some widebands don't output enough current to give an accurate voltage reading in the ECU. OK will do. I believe I checked for the appropriate resistors to be removed when I socketed the ECU but I may have missed...
by alblude
Tue Dec 04, 2007 8:38 am
Forum: s300 / SManager
Topic: weird AF reading before VTEC
Replies: 9
Views: 10607

weird AF reading before VTEC

hello, I'm having a weird issue where intermittenly the SManager logs flat AF values (12:1) for some period of time before deciding to actually fluncuate. after taking some datalogs it looks like this behavior happens before VTEC kicks in. Attaching the calibration and a couple of datalogs showing t...
by alblude
Wed May 02, 2007 1:53 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ecu problem after SManager upgrade
Replies: 11
Views: 5036

just out of curiosity, did the car crank and then died or it didn't even crank? I had a similar problem, where the map got corrupted somehow during uploads and then it wouldn't upload anymore. The solution was to use the upload button on the toolbar instead of the menu. It's weird I know, but that's...
by alblude
Sun May 28, 2006 9:34 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Version 1.1.5? Updates?
Replies: 14
Views: 5402

You're right, the question should be for the PLX folks. If I derive the AF from the ELD values the AF curve looks a bit more similar with the curve from my last dyno tune. the .15V of difference in the formula is pretty considerable and I might not be running as rich as I thought I was....
by alblude
Sun May 28, 2006 5:26 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Version 1.1.5? Updates?
Replies: 14
Views: 5402

actually I found this on the PLXDevices forum A/F=2*V+10 where V is the ELD voltage value, but the interesting thing is that when Lambda is 1 the ELD voltage could be anywhere between 2.58 and 2.66. Seems that the ELD voltage that will produce 14.7 based on the above formula is 2.35V. Does anyone ha...
by alblude
Sat May 27, 2006 11:24 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Version 1.1.5? Updates?
Replies: 14
Views: 5402

Too_smooth wrote:All you'll have to do is go under:

1. Options
2. Sensors

Choose the sensor you want to look at and change the unit there.
I was actually talking about the data exported into .csv.
by alblude
Sat May 27, 2006 12:43 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Version 1.1.5? Updates?
Replies: 14
Views: 5402

I guess I shoulda said DAMN I'M STUPID!!! LMFAO... I apparently have been in this country for too damn long. Do you by any chance have the conversion values/formulas for all this stuff? I don't believe in reinventing the wheel...
by alblude
Sat May 27, 2006 3:04 am
Forum: s300 / SManager
Topic: extrapolate how does it work
Replies: 2
Views: 2117

you could use the formulas the attached file adds to your Excel to interpolate, but not sure how it'd work in your case since your trying to come up with values that are out of your current map range. Interpolation will need values from the sorrounding cells if you will... but you could give this a ...
by alblude
Sat May 27, 2006 2:59 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Version 1.1.5? Updates?
Replies: 14
Views: 5402

It does fill on all the columns, but at least the VSS column seems wrong in my case. It shows I did 143 in 3rd gear at 7K... DAMN I'M FAST!!!! the actual sensor screen says 89mph. Also would be nice if we got AF values instead of the Lambda values, or maybe this should reflect the settings, that way...
by alblude
Tue May 16, 2006 6:06 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Anyone have a basemap for H22A1
Replies: 1
Views: 1746

Anyone have a basemap for H22A1

I know there's a prelude map included in the SManager, but it's for a H22A4 with bigger injectors. So does anyone have a map I could use for a H22A1.

Thanks
by alblude
Thu May 04, 2006 12:14 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Optimum open-loop datalogging conditions
Replies: 14
Views: 6041

I see that Maximum MAP for closed loop in the Prelude basemap is 780 mbar. This is for the H22A4 with 310cc injectors. Should this value be the same for the H22A1 with 345cc injectors? Do you guys by any chance have a basemap for the H22A1?

Thanks.
by alblude
Mon Mar 27, 2006 2:20 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Wrong injector size in my BIN?
Replies: 6
Views: 3536

OK so it seems that as long as the Stock injector size = Current Injector size the Duty Cycle % table values stay the same. I entered in there 180 / 180 and the duty cycle stayed the same. Today, I finally plugged in the ECU with the newly installed S300, uploaded the converted calibration from the ...