Search found 519 matches

by DaX
Sun Oct 18, 2020 7:02 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Saving basemap settings
Replies: 2
Views: 29

Re: Saving basemap settings

Online > Download
by DaX
Sun Oct 18, 2020 7:00 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: True flex fuel with s300 ?
Replies: 1
Views: 17

Re: True flex fuel with s300 ?

Yes, Hondata S300v3 will run true flex fuel. My car is set up this way. You will need to dyno tune on gasoline (or E10) first, then begin blending in higher concentrations of ethanol and adjusting the flex fuel compensations accordingly. For my initial tune I had to pay my tuner nearly double becaus...
by DaX
Sat Oct 10, 2020 5:16 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Hondata S300 - Setting up wideband closed loop
Replies: 2
Views: 70

Re: Hondata S300 - Setting up wideband closed loop

Remove R136 and R138 from your ECU and you will be able to see the full 0-5V on D10.

Hopefully someone else will chime in with answers to your other questions.
by DaX
Tue Oct 06, 2020 5:22 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Fuel lean out at high rpm
Replies: 9
Views: 325

Re: Fuel lean out at high rpm

You have a pretty high voltage offset for your wideband (> 1V) - have you confirmed the wideband readings with another wideband, like the one on a dyno? I would recommend you try correcting the wiring issue and get a lower voltage offset. You should also consider moving your wideband to D10 to get t...
by DaX
Mon Sep 28, 2020 8:17 am
Forum: s300 / SManager
Topic: IAT Sensor getting heat soaked
Replies: 1
Views: 438

Re: IAT Sensor getting heat soaked

I have seen people relocate the IAT sensor to a pre-throttle location as you've suggested. I've also heard of people using an S2000 IAT sensor (supposedly more responsive). I've also heard of people cutting the plastic off the OEM sensor to expose the junction. I'm not sure what works best though, o...
by DaX
Fri Sep 25, 2020 4:26 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Flashing red light; A17 staying on
Replies: 24
Views: 2448

Re: Flashing red light; A17 staying on

vogue_em1 wrote: Thu Sep 24, 2020 1:36 pm Ok. Is having to add that much fuel in open loop to get it to idle a normal thing?
That depends on what calibration you have loaded and what your setup is. It is entirely possible. Time to get it professionally tuned.
by DaX
Sun Sep 13, 2020 2:37 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help with B20B turbo
Replies: 3
Views: 804

Re: Help with B20B turbo

Have you verified that the Hondata equipped ECU will work in another car? The ECU may be bad, the S300 may be not connected to all the pins correctly, or the pins may have a bad solder job on them.
by DaX
Sat Sep 12, 2020 4:46 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Help with B20B turbo
Replies: 3
Views: 804

Re: Help with B20B turbo

Have you looked in the vault for a calibration that is close to yours?
by DaX
Sat Sep 12, 2020 4:43 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 1144

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

Yes, I am running flex fuel, but I don't know where you're seeing that I'm using D10 as the input for that, because I'm not. It is configured as AN0 for flex fuel input.
by DaX
Fri Sep 11, 2020 11:41 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 1144

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

I don't have an easy way to disconnect the wideband from the ECU, so I'm unable to perform that test - sorry.
My calibration is attached.
SManager 2.7.5.0
I don't know how to verify firmware on the S300.
Yes, mine is a V3.
by DaX
Thu Sep 10, 2020 11:52 am
Forum: s300 / SManager
Topic: ELD WB input - open loop - random AFR's
Replies: 8
Views: 1144

Re: ELD WB input - open loop - random AFR's

Here is my setup:

S300V3 in a P28
R136 and R138 removed
Wideband (PLX Devices) wired into ELD input (D10) on ECU
Open Loop

I do not have any issues with my AFR or the ECU acting like it's in closed loop when it's in open loop like you are describing.
by DaX
Thu Aug 20, 2020 5:23 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Duty drop out during pull
Replies: 8
Views: 1642

Re: Duty drop out during pull

To me nothing looks off in your tune. Have you tried disabling launch control and seeing if that changes anything? What is the specific part number of the spark plugs you are using? If you are not using a resistor type spark plug, it can cause radio interference that will make the car not run correc...
by DaX
Mon Aug 17, 2020 3:48 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car Wants To Start But Shows Distributor Error
Replies: 3
Views: 1518

Re: Car Wants To Start But Shows Distributor Error

Good deal. I went through this a few months ago...it was driving me crazy. I spent about 5 hours troubleshooting, swapping all kinds of parts and the answer was staring me in the face in my datalogs, but I was overlooking it.
by DaX
Sun Aug 16, 2020 2:08 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Car Wants To Start But Shows Distributor Error
Replies: 3
Views: 1518

Re: Car Wants To Start But Shows Distributor Error

I'm going to guess that it's a bad MAP sensor. It's showing full vacuum with the engine not running or just being turned over with the starter.
by DaX
Thu Aug 13, 2020 4:21 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Leaning out of a sudden
Replies: 3
Views: 1590

Re: Leaning out of a sudden

My money is on the injectors being the issue. Spend the money and have them cleaned and flow tested before banging your head against the wall any further.