Search found 37 matches

by XPEHODATA
Sun Aug 08, 2010 9:05 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

gear ratio change? what transmission do you have? Stock transmission with 4.4 final gear. Max speed 220km/h @ 8500rpm I have a transmission with KAAZ 4.9 final gear and Carbonetics 1-5 gears for racing. Max speed 170km/h @ 8500rpm The car worked perfectly about 5 years. I don't wont changing anythi...
by XPEHODATA
Fri Aug 06, 2010 3:16 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

Are you always racing your car? I never reach 5k rpm when I drive unless I'm either racing; or accelerating to pass somone. No. It's my everyday car. What a problem for 5k? I have vtec point at 6800rpm and rev.limit at 9000rpm. And driving my car more than 100ml/h at highway for a long time. It's a...
by XPEHODATA
Fri Aug 06, 2010 2:53 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

This is normal behavior. What makes you think it is not? It's my normal cruising speed and rpm. I driving my car everyday more than 5000rpm for a long time. What a difference between 3000rpm or 6000rpm to forced open loop? Why I can change maximum MAP/TPS and can't change max rpm for this??? I have...
by XPEHODATA
Fri Aug 06, 2010 2:17 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

Spunkster wrote:This is normal operation for it to go into open loop at that RPM.
WHY???????
It's not normal!
by XPEHODATA
Thu Aug 05, 2010 9:01 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

B16A2
P30 ECU
Skunk2Stage2 Cams
LC1, narrowband connected to D14, wideband connected to D12
Symptoms affected with narrowband closed loop and wideband closed loop
When >5000rpm - s.trim=0
by XPEHODATA
Mon Aug 02, 2010 6:12 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Open loop over 5000rpm
Replies: 17
Views: 5141

Open loop over 5000rpm

SManager 1.4.7.0 and 1.4.8.0
Why S300 switching to open loop from 5000rpm with any MAP and TPS values?
by XPEHODATA
Mon May 03, 2010 4:06 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: version 1.4.2...anyone have it??
Replies: 3
Views: 1824

Link deleted
by XPEHODATA
Wed Apr 28, 2010 6:37 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: closed loop cruising problem.. need help please
Replies: 20
Views: 7827

Maybe new algorithm will good work with stock narrowband sensor. But wideband sensor have a bigger lag time. And new algorithm have very optimistic fast rate of change short trim. I set slow rate to 2% per second and fast rate to 4% per second. AFR not fast to adapt now but smoother and without spik...
by XPEHODATA
Wed Apr 28, 2010 12:11 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: closed loop cruising problem.. need help please
Replies: 20
Views: 7827

What wideband you are using? LC-1?
Did you used narrowband output for closed loop before, when you haven't problem? And switch to wideband closed loop mode?
by XPEHODATA
Tue Apr 27, 2010 3:55 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed loop problem
Replies: 17
Views: 5835

Are you talking that you put the minimum short term adjustment from -30% to 0? Yes. minimum AND maximum short term adjustment set to 0% and than tune. You can select all sells in fuel tables and add about 30 values (not percents) to every sell when you switch to closed loop. It will be a little clo...
by XPEHODATA
Tue Apr 27, 2010 11:54 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed loop problem
Replies: 17
Views: 5835

mike93hatch wrote:i havent been in open loop for 4 years now. and my closed loop afrs have been solid these 4 years up until i updated smanager...
Exactly. You have a problem at Closed loop with new version of SManager. But topicstarter have DIFFERENT problem!
by XPEHODATA
Tue Apr 27, 2010 10:40 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed loop problem
Replies: 17
Views: 5835

mike93hatch wrote:im having the same exact problem and still dont know what it is..

just made a thread a couple days ago as well...

viewtopic.php?t=11141
You have another problem. Tsuchinoko have problem with different AFR between Closed and Open loop.
by XPEHODATA
Tue Apr 27, 2010 10:33 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Closed loop problem
Replies: 17
Views: 5835

I have this problem too. And I was posting this problem a lot of time ago. This issue has not all ECUs. This is not at some ECUs. When switching to Closed loop - AFR go to learn. In Crome was option - "debug mode". When switch this option ON, than Open loop and Closed loop has same AFR. This option ...
by XPEHODATA
Sat Apr 24, 2010 3:14 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Hooking up AEM UEGO to EGRL pin
Replies: 6
Views: 2087

Output from UEGO has 5 program of signal. Do you set output to P0 or P1?
by XPEHODATA
Thu Apr 22, 2010 8:59 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Popular OBD-2 H22 CKP Sensor error, Important
Replies: 14
Views: 6740

1. Try to exchange pins from CKP sensor. 2. Try to exchange pins from CYP and TDC sensors together. I tried this. It seems this was not a good idea. I switched the pins back and now the car stalls and runs bad. Could this joke ruined something? Tried what exactly? And what errors were there? This j...