Search found 22 matches

by EkJimmy
Wed Oct 27, 2010 9:43 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager not downloading calibration from ECU
Replies: 5
Views: 2367

Im always traveling to Colorado :D use to live in Highlands Ranch

edit: rootbeer will do for me =P
by EkJimmy
Tue Oct 26, 2010 9:19 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Laptop crash... cant retrieve calibration.
Replies: 6
Views: 2093

make sure you have all windows closed in s300 and datalogging is off (the lightening symbol off) then try downloading from ecu
by EkJimmy
Tue Oct 26, 2010 9:15 am
Forum: s300 / SManager
Topic: SManager not downloading calibration from ECU
Replies: 5
Views: 2367

Make sure all your windows are closed and datalogging off then try downloading from ecu.
by EkJimmy
Wed Oct 13, 2010 1:41 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

it can´t be the valve. no power to the valve->closed. that´s the meaning of "normally closed". so it has to get some power, to switch to open. i allready had a very bad experience cause of the boost control, and it almost happened once again. so what is the real reason for that, spunkster? normally...
by EkJimmy
Tue Oct 12, 2010 1:40 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

was playing around this weekend with my map, and set the duty cycle to 0%. my boost also raised up to 18 psi(pwm output was at 0 in the log!). with 10% i just have the 7 psi of my wg spring. was driving around last week with 35% @ 10 psi. something must be wrong again in the software!! from my unde...
by EkJimmy
Fri Sep 17, 2010 6:15 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

Spunkster wrote:Have you tried a duty cycle other than 0%?
thanks once again spunkster playing with the duty cycle worked
by EkJimmy
Fri Sep 17, 2010 5:14 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

nope not yet. i tested the solenoid shooting 12volts and it does open the valve allowing air to flow through. Ill try adjusting the duty cycle and see what it does.
by EkJimmy
Fri Sep 17, 2010 4:32 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

i tested both wires and they both read 12 volt is this normal??
by EkJimmy
Fri Sep 17, 2010 4:22 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

Spunkster wrote:What boost level do you reach without the solenoid installed running off the wastegate?
it was running 6psi off the gate before the solenoid was installed. and also with the solenoid plumbed it ran fine at 6 psi without the wires hooked up.
by EkJimmy
Fri Sep 17, 2010 4:12 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

Set your activation pressure to 1 kPa, key the ignition on, and check for the solenoid making a buzzing sound. If not, it's the components or wiring. If so, then blow air into the line from the wastegate bottom port and check that the solenoid is closed to that port. no buzzing sound and also port ...
by EkJimmy
Thu Sep 16, 2010 4:51 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

here's the data log. i only took it up to 8.9 psi and backed off
by EkJimmy
Thu Sep 16, 2010 4:34 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Help boost solenoid over boosting
Replies: 16
Views: 6081

Help boost solenoid over boosting

I just hooked up a brand new mac boost solenoid and ran into problems. I have a 6 pound spring and started adjusting it at 0% duty cycle which should be off the spring but when i drive it around it boost past 6 and hits boost cut which is set at 10lb. I disconnected the power wire and it ran fine of...
by EkJimmy
Tue Sep 07, 2010 2:02 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Confused on wiring boost solenoid on obd2a-obd1 Jump harness
Replies: 2
Views: 1900

thanks for the help, i just notice i read the ecu pinout wrong and didint realize the obd1 pin doesnt read from 1 to 10 left to right like the obd2a does instead it reads pin 1 3 5 7 so i started counting the pins 1 2 3 4 5 6 7 is where i got it all mixed up, thanks for the help that link really did...
by EkJimmy
Tue Sep 07, 2010 2:03 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Confused on wiring boost solenoid on obd2a-obd1 Jump harness
Replies: 2
Views: 1900

Confused on wiring boost solenoid on obd2a-obd1 Jump harness

I have a obd2a to obd1 jumper harness on a p28 and alittle confused on how to wire up boost solenoid. Looking at the jumper harness A11-EGR on the obd1 side jumps over to A20 on the obd2a side which is ICM - Ignition Control Module is this correct? can I cut the A20 Wire on the obd2a engine harness ...
by EkJimmy
Wed Jul 28, 2010 10:36 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: Anyone else with PWM boost control randomly not working?
Replies: 31
Views: 13472

I've noticed that the ECU does not do a good job of supressing the voltage surge from the solenoid operation. This may not be the cause of the problems on this thread, but it is something which needs to fixed for most users. We'll make a release with instructions in the next few days but here is a ...