Search found 173 matches

by turbosi92
Sat Sep 23, 2006 8:43 am
Forum: s300 / SManager
Topic: How to get file off of S200 chip to open in SManager
Replies: 8
Views: 3142

You will need a chip burner to read the chip. Save it as a .bin file using the software that came with the burner (pocket programmer for example). Take that bin and open it up in S300. It will prompt you to condense it to 20 columns...at least it did for me.
by turbosi92
Tue Sep 19, 2006 5:41 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: d16 will not boost past 5000rpm
Replies: 14
Views: 5047

bdcivc wrote: And one more ?. I am also running a vortech fmu on this system. Could that be causeing a problem?
thanks chris
I hope you are kidding. Take it off, you have a standalone. :?
I would hope this is NOT a hondata dealer you took this too. :shock:
by turbosi92
Tue Aug 08, 2006 1:04 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: constantly changing voltage offset on wideband?
Replies: 9
Views: 3708

I have a simliar issue.

How is your hooked up? Power, Ground in particular?
by turbosi92
Wed Aug 02, 2006 1:30 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: PLX and capacitor
Replies: 9
Views: 4756

Spunkster wrote:There is no need to install anything extra beyond what is in the instructions on our website.
What have you found as the best ground?

From your directions...
Black Ground - Attach to solid chassis ground
by turbosi92
Wed Jul 26, 2006 9:59 am
Forum: s300 / SManager
Topic: HELP HELP 3 bar question
Replies: 4
Views: 2071

B16T wrote:So that example you gave seems to be what the AEm 3.5 is , could i just use one of the other 3 bar settings or does the gm need its own?
what part number is on your GM 3 bar?
by turbosi92
Wed Jul 12, 2006 8:02 am
Forum: s100/s200
Topic: At wide open throttle, hondalogger reads 88%.
Replies: 4
Views: 1998

Re: At wide open throttle, hondalogger reads 88%.

ITEracer wrote:Should every properly working TPS read 100% in logger? The throttle plate is open all the way at WOT, but logger reads 88% maximum. In my old logs, the highest I would see it go is 92%

Small power loss lately, trying to figure out why.
Your TPS sensor isn't set properly.
by turbosi92
Mon Jul 10, 2006 9:47 am
Forum: s300 / SManager
Topic: How do I wire in my Wideband?
Replies: 25
Views: 8858

I will chime in here. I have personally used Techedge, AEM and PLX and nothing compares to the PLX price and customer service, period.

THe AEM was a nightmare to get it right. I finally got rid of it. My $.02.
by turbosi92
Fri Jul 07, 2006 8:55 am
Forum: s100/s200
Topic: s200 to s300
Replies: 9
Views: 3549

You would have to have a pocket programmer or some kind of eeprom reader to read the file out of the chip. cool thanks another question:::how would you get it out of the chip if you just get a rom editor for the s200...wolud it be the same..???? You use the pcoket programmer to read the chip and sa...
by turbosi92
Tue Jul 04, 2006 5:57 pm
Forum: s100/s200
Topic: Bizarre S200B Question
Replies: 3
Views: 2033

s88hon wrote:Ah I think i found it :oops:

Romeditor bug???
What version of ROmeditor do you have?
by turbosi92
Mon Jul 03, 2006 8:17 am
Forum: s300 / SManager
Topic: Looking for info on FTS
Replies: 13
Views: 5115

Re: Looking for info on FTS

All you have to do is put one wire from ground to the clutch switch, then from the other side of the switch put another wire going to one of the input selection. For instance, I cut my P/S wire and put the sclutch switch wire in it's place. And yes the factory cruise control switch can work. Did yo...
by turbosi92
Mon Jun 05, 2006 11:48 am
Forum: s300 / SManager
Topic: PLX WB reading differ only when hooked into hondata
Replies: 8
Views: 3141

are u talking about the gauge reading on the PLX or the reading in Hondata itself. I noticed that I have to adjust my offset voltage pretty regularly to get correct readings. I have also been working with the PLX engineers to figure out their heating problems. On my car, if the unit is hot, it won'...
by turbosi92
Sat Jun 03, 2006 10:35 am
Forum: s300 / SManager
Topic: PLX WB reading differ only when hooked into hondata
Replies: 8
Views: 3141

Let me know if you figure this out (I will do the same and post here if I do). Mine reads in the 10's but the hondata is a full point leaner. I have had this system for years (S200) and never an issue until now.
by turbosi92
Thu May 25, 2006 6:36 am
Forum: s100/s200
Topic: 3bar install
Replies: 1
Views: 1022

by turbosi92
Thu May 04, 2006 4:39 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: P28 ECU Problems? HELP!
Replies: 19
Views: 7128

That is NOT what I have. Do you even read what I'm posting? I just got done saying TWICE that I have it setup in the S300 correct. I will repeat once again... In the software under settings I have it set at O2 sensor and the following: O2 Voltage - A/F Ratio 0.00 - 10.000 5.00 - 20.000 When i opene...
by turbosi92
Wed May 03, 2006 6:16 pm
Forum: s300 / SManager
Topic: P28 ECU Problems? HELP!
Replies: 19
Views: 7128

You need to set the settings correct for the wideband. This is what you have now. http://sohchonda.com/ipw-web/gallery/albums/album33/Wideband_Settings.jpg also change it to Air/Fuel in the Lamda units. You will need the spec sheet from AEM and probably have to dial the voltage offset once you get i...