Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit signal

Hondata model coverage & ECU application questions.
Post Reply
megaracing
Posts: 3
Joined: Mon Dec 17, 2012 9:33 am

Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit signal

Post by megaracing » Mon Dec 17, 2012 10:00 am

I need to wire the output of my innovate mtx-l Wideband output and the output of the hondata traction control unit to my p28 ecu which is chipped by ha motorsports with the s300 v2! The instructions for the Wideband and traction control says to use the d10 eld pin to wire the signal! I understand that I cannot connect both the wires to the same pin! How do I connect Wideband signal and the traction control signal to the ecu? I need to use Wideband closed loop control and traction control in my race car!

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8686
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit si

Post by Hondata » Mon Dec 17, 2012 10:24 am

Your available inputs for the wideband and traction control are O2, ELD, D12 & B6, so you can wire both in.
Hondata

megaracing
Posts: 3
Joined: Mon Dec 17, 2012 9:33 am

Re: Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit si

Post by megaracing » Mon Dec 17, 2012 10:38 am

Hondata wrote:Your available inputs for the wideband and traction control are O2, ELD, D12 & B6, so you can wire both in.

Does the d12 and b6 support 0-5v inputs? Do I need to change any capacitors and resistors?
I would like to connect a switch to b6 to make the data logging controlled by a switch!
Now how do I make all the three options work? I'm gonna build a mil spec custom harness from Ryan of rywire! So I would like to clarify everything!

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17759
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit si

Post by Spunkster » Mon Dec 17, 2012 10:42 am

http://www.hondata.com/help/smanager/an ... ghtsub=d12

http://www.hondata.com/help/smanager/an ... sub=analog

D6 is not an input used by onboard datalogging. You must use one of the inputs listed on the On-Board Datalogging tab.

megaracing
Posts: 3
Joined: Mon Dec 17, 2012 9:33 am

Re: Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit si

Post by megaracing » Mon Dec 17, 2012 10:54 am

Spunkster wrote:http://www.hondata.com/help/smanager/an ... ghtsub=d12

http://www.hondata.com/help/smanager/an ... sub=analog

D6 is not an input used by onboard datalogging. You must use one of the inputs listed on the On-Board Datalogging tab.
Thank you very much for the reply! It was of great help!
Can you suggest me what are all the options that I can use in the s300 for my na d16y8 race car!

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17759
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Need to wire Wideband signal and tractioncontrol unit si

Post by Spunkster » Mon Dec 17, 2012 12:08 pm

If you look at the software you can see all the options there.

Post Reply