need tps variable for vtec or higher load variable

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
scttydb411
Posts: 90
Joined: Sun Jul 23, 2006 11:10 am

need tps variable for vtec or higher load variable

Post by scttydb411 »

have a car that spools up so quick under part throttle (25%-30%) that vtec engages and bogs no matter how much tuning afr with out messing up fuel under wot. vtec is set @ 4k and doesn't bog under wot, but @ part throttle bogs horribly. i have tried increasing load contition for high and low loads, but the highest kpro will allow is 102kpa. if i could set it to 120kpa it might help as well.

any way to get a tps variable like on s300 so i can set tps threshold to 50%-75% so it won't engage under light throttle conditions?

would rather not increase vtec since the car makes more than 50 more ftlbs of tq @ 4.4k rpm in vtec vs. locam.
HONDATA DEALER/TUNING IN ATLANTA!!
DIGITALBOXTUNING
678-614-3596

scttydb411
Posts: 90
Joined: Sun Jul 23, 2006 11:10 am

Post by scttydb411 »

hondata, spunkster...anything?
HONDATA DEALER/TUNING IN ATLANTA!!
DIGITALBOXTUNING
678-614-3596

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18413
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

No, there will probably not be any changes made to this.

Axix23
Posts: 132
Joined: Fri Sep 21, 2007 10:09 am
Contact:

Post by Axix23 »

You could save 2 maps, one for higher vtec for daily driving so it wont bog under part throttle and another map for lowere vtec with more tq.....

2 bad this isn't kpro b/c we got ways of vtec engaging in diff. rpms under different conditions..

Post Reply