Install new used EP3 ECU with K-Pro into car

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Post Reply
typer86
Posts: 310
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:17 pm

Install new used EP3 ECU with K-Pro into car

Post by typer86 » Tue Nov 13, 2018 11:07 pm

Hi Hondata,

can be a new/other ECU from a used EP3 which have K-Pro fitted swapped into a different car?
A new customer looking for a K-Pro tune with a new ECU. The current ECU he would not touch.

Thanks for reply.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17744
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Install new used EP3 ECU with K-Pro into car

Post by Spunkster » Wed Nov 14, 2018 10:10 am

I'm sorry, but I don't understand the question.

typer86
Posts: 310
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:17 pm

Re: Install new used EP3 ECU with K-Pro into car

Post by typer86 » Mon Nov 19, 2018 1:49 am

#1 Buy new ECU fitted with K-PRO v4 from CPL-racing
#2 Unmount old ECU from the EP3 (without K-Pro)
#3 Fit the new ECU with K-Pro
#4 Upload start calibration, start engine
> Now running fine? No Errors?

On the FN2 it is really pain in the ass... The Honda-Dealer must brick/activate the new ECU so that the car start...

Did you confirm that I can easy buy a new ECU and start the engine without issues?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17744
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Install new used EP3 ECU with K-Pro into car

Post by Spunkster » Tue Nov 27, 2018 10:50 am

Yes that will work, but if you want the immobilizer to work, you will have to get the key and immobilizer matched to the new ECU by a Honda dealership.

Post Reply