Immobilizer...

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
Locked
kornsined
Posts: 53
Joined: Wed Feb 08, 2006 9:04 pm
Location: Edmonton

Immobilizer...

Post by kornsined » Sun Oct 29, 2006 12:24 pm

Does it matter which dealership I go to, Acura or Honda, to get my swapped car's immobilizer reflased? I'm still using the original immobilizer that came in my civic. I did go to the Acura dealership but their HDS tool said the immobilizer until could not reflased.
2004 Civic EX Coupe
K20a3 RSX spec, Greddy turbo kit w/FMIC, Apexi WS II Turbo muffler, 3" custom catless mandrel exhaust, KPRO = 230.03WHP 213.16WTQ

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8755
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Mon Oct 30, 2006 11:54 am

No, both Honda and Acura use the same tool. However, some dealers are not very familar with the HDS and immobilizer, so it might be a good idea to call and see if they have done similar work before.

Also see this guide http://www.hondata.com/immobilizer.html
Hondata

jostrom
Posts: 22
Joined: Mon Apr 19, 2004 11:31 pm

Post by jostrom » Thu Nov 02, 2006 12:04 am

Is there a way to make a PRB (Acura RSX-S) ECU immobilizer work in a PRA (Honda CTR) ECU? We tried recoding the keys for a K-Pro'd PRB in a CTR, but it couldn't be done with a Honda tester. Unfortunately I don't remember the error message. There must be something different in the immobilizer circuit between these two cars?

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8755
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Thu Nov 02, 2006 11:29 am

We do not know if the PRA immobilizer is the same as the PRB. Try the European Civic Type R forum http://www.civictype-r.co.uk/phpbb2/index.php
Hondata

Locked