DTC 41

K-Series Programmable ECU installation questions / support issues
dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

DTC 41

Post by dark2k1 » Tue Mar 27, 2007 3:06 pm

I still get the DTC 41 ... AF sensor heater malfunction...

I remake the wiring completely like You sudgest and I still get the code.. and my car run in open loop and I can't read the AF for tune my KPro.

When I start the vehicule... i heard the heater relay click 5 time before the mil comme on...

Someone can help me ??
EM2 k20a2 powered

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Wed Mar 28, 2007 3:04 pm

Nobody have something for me ??
EM2 k20a2 powered

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18054
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Wed Mar 28, 2007 3:07 pm

You really have not provided much information. What vehicle is this? Who did the wiring? When did this problem start? Have you tried your ecu in a known working stock vehicle?
Last edited by Spunkster on Thu Mar 29, 2007 9:14 am, edited 1 time in total.

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Wed Mar 28, 2007 4:31 pm

I run it in a 2001 Civic. I ever try the o2 sensor in stock RSX-S and everything working well. I did the wiring myself 2 years ago... an I remake it completely this winter. I make wiring for some Kswap and i never get this problems in another one.

The DTC was there before I upgrade to KPro...
EM2 k20a2 powered

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Wed Mar 28, 2007 7:08 pm

I disable the p1167 and p0134 DTC... but the ECU stay in open loop... it said is cold... but My ECT rear 182 F ... and I still didn't have an AF reading
EM2 k20a2 powered

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Thu Mar 29, 2007 3:51 pm

Nobody ever have this trouble ??
EM2 k20a2 powered

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18054
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Fri Mar 30, 2007 10:05 am

Have you put your ecu into an RSX or Si that is known to be working and see if you get an O2 reading?

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Sat Mar 31, 2007 6:50 am

I tried it last fall in a stock RSX-S and the AF reading was ok
EM2 k20a2 powered

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18054
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Apr 02, 2007 9:41 am

You need to check it now since you are having the problem now.

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Thu Apr 26, 2007 7:24 pm

Ok... This evening I have try with another KPro... and i didn't get a AF reading again. I also try my KPro in another car and now I get a AF reading. I take the AF sensor from this car... and nothing again.

So my wiring is inspected and exactly the same as your sheet... so .. should i know something more about the way the wiring should be ??
EM2 k20a2 powered

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Sun Apr 29, 2007 5:18 pm

still waiting for help ??
EM2 k20a2 powered

Garrett_si
Posts: 238
Joined: Wed May 17, 2006 9:49 am

Post by Garrett_si » Mon Apr 30, 2007 6:18 am

I had the exact same problem in 2 customers cars :?

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8811
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Post by Hondata » Mon Apr 30, 2007 9:06 am

By swapping the KPro into another car (where it works) you have narrowed the problem down to your vehicle. By swapping the o2 sensor from the car which works into your vehicle (where it does not work) you have eliminated the o2 sensor as the source of your problem. Therefore it is the vehicle wiring.
Hondata

dark2k1
Posts: 36
Joined: Mon Feb 26, 2007 10:51 pm
Location: Quebec, Canada
Contact:

Post by dark2k1 » Mon Apr 30, 2007 9:46 am

yeah I know but .. I remake the wiring completely 3 times.... and I ever make the wiring the same way for another car and everything work...

And 50% of the Kswap i know around me have a trouble with the AF sensor... but they all make the wiring like you show on the sheet avalaible on your website...

I just want to know if something special we must do when we make it ??
EM2 k20a2 powered

6spd_ek
Posts: 63
Joined: Sat Nov 04, 2006 11:46 am

Post by 6spd_ek » Thu May 03, 2007 9:51 am

ok - i hope to find out if this is true...

are PRB (usdm rsx-s) & PRC (jdm ITR/CTR) o2 sensors the same? I read on another board that they are different & ECU pins are different. It was also stated they are NOT interchangeable.

what if you throw a hondata k-pro'd ecu into the equation? will either work then?

Locked