S300 upload firmware issue

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 6:43 am

I am having Issues with an S300 unit.

The car has been running on the S300 for a while with no issues. We have fitted a new engine and are trying to re-tune the s300 to suit the new Engine.

I connected usb from ecu to laptop, as normal, turned on ignition.

Started to upload my new base map and it wouldnt upload and showed an error and Smanager crashed.

Closed down smanager, turned off ignition, and the started again.

It is now asking me to update the ECU's firmware, so i Did, exept everytime it does it and i go to upload a new calibratin it wants the firmware uploaded again.

I searched for answers and tried uploading a new calibration as per the search but it does the same thing and wants the firmware updated.

In the S300 Infomation tab i have the following info

Hardware version 2 (green tick)
Ram test failed (red cross)
Datalogging memory test failed(red cross)
Flash memory 16MB (red cross)
Serial Number 53991

Firmware version 1.04
Firmware ok No (rec cross)

Software version 210.22.9 (green tick)

Security
Registered Yes (green tick)
Security password Yes (green tick)
Upload password protected Yes (green tick)

Now, i do not have the password as it was originally tuned by some one else, My customer is not the original owner and the S300 came with the car when he bought it.

Now the car will start, but the CEL is on, and i cant tune the car and am currently strapped to a dyno 40miles from my workshop!!

What can be done and how do i resolve this?

any help appreciated

UK based if that helps.

Daz

Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 6:55 am

Ive also tried to erase ecu, but the ecu fails to erase either.

Daz

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8713
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: S300 upload firmware issue

Post by Hondata » Wed Oct 03, 2012 8:43 am

Download and install the beta SManager version from http://www.hondata.com/downloads.html

If it has an upload password, and you don't have the password, then you make not be able to go very far.
Hondata

Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 8:58 am

Ok, I will download that now and try again.

So how do i get around the upload password? surely I am not the first person to be tuning an S300 tha has been tuned by someone else before, Is the password set by the last tuner?
Daz

Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 9:22 am

Tried the Beta version, still the same.

Daz

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17842
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: S300 upload firmware issue

Post by Spunkster » Wed Oct 03, 2012 9:31 am

What is the serial number on the s300 inside the ECU?

Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 9:58 am

Serial#s300 10,966

Its a green board S300.

Daz

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17842
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: S300 upload firmware issue

Post by Spunkster » Wed Oct 03, 2012 11:19 am

Send an email to support <at> hondata.com with the following and I will issue an RMA and give you further
instructions:

Name:
Address:
Phone:
Email:
Serial#:

Daz81
Posts: 13
Joined: Wed Nov 25, 2009 3:35 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by Daz81 » Wed Oct 03, 2012 1:17 pm

Email has been sent, thanks

Daz

josephdavid
Posts: 6
Joined: Thu Apr 11, 2013 3:36 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by josephdavid » Thu Apr 11, 2013 4:08 pm

have same problem help

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17842
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: S300 upload firmware issue

Post by Spunkster » Thu Apr 11, 2013 4:44 pm

please start your own thread or send an email with complete details to suuprt <at> hondata.com

josephdavid
Posts: 6
Joined: Thu Apr 11, 2013 3:36 pm

Re: S300 upload firmware issue

Post by josephdavid » Thu Apr 11, 2013 5:01 pm

But its the exact same problem

Post Reply