s300 error code

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

s300 error code

Post by murgy »

Hi there
im from the uk
my boosted ek4 keeps showing up an error code for 02 heater,
but it is turned off in hondata?
the cel keeps coming on quite frequently now, when this happens I can clear the code with the app or just by turning it off and back on
my issue is that when it happens it goes into limp mode, not good when im at full throttle.

The car is tuned in open loop with closed loop turned off.
Thanks

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: s300 error code

Post by Hondata »

O2 sensor and heater errors do not cause the ECU to go into limp mode.

Please post your calibration and a datalog.
Hondata

murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

Re: s300 error code

Post by murgy »

I'm at work at the mo, I cant force it to come on will get a datalog at some point
When I say limp mode by that i mean
As soon as it sees boost it cuts power
But then turn ignition off and back on or turn off via the app and its fine
Just comes up with error code 02 heater circuit

Corn_fed94
Posts: 16
Joined: Tue Jul 23, 2019 2:48 pm

Re: s300 error code

Post by Corn_fed94 »

murgy wrote:
Fri Nov 29, 2019 9:15 am
As soon as it sees boost it cuts power
But then turn ignition off and back on or turn off via the app and its fine
What do you mean by you turn the ignition off and on via app? Do you turn the key in the ignition on off? Like spunkster said, a datalog and the calibration will help us help you.

crluver123
Posts: 144
Joined: Tue Oct 10, 2006 10:13 pm

Re: s300 error code

Post by crluver123 »

In Parameters, in the Closed Loop tab in Smanager, make sure it is set to "open Loop" and also make sure the box is checked for "disable o2 heater".

The car is not going into limp mode, it is going into boost cut. There is a setting that makes the ecu cut ignition completely if it sees boost when there is an active trouble code.

murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

Re: s300 error code

Post by murgy »

Sorry for the late reply and confusion from my part, so when the check engine light comes on, I can either turn the cel off clearing the code in the hondata app on my phone or I just flick the key off and then back on and it clears the code.


It is set to open loop and the o2 heater box is also checked which is why I'm confused a bit

murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

Re: s300 error code

Post by murgy »

It looks as if I'm wrong about the error code, sorry about that I havnt got a datalog as I only went round the block in it but here is the error code if anyone has any info?
I can send my map to anyone in a pm
Error code is
P0130: 02 sensor circuit malfunction (bank 1 sensor 1)

murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

Re: s300 error code

Post by murgy »

map with changed boost.skl
map
(40.86 KiB) Downloaded 2 times
attached map

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18128
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: s300 error code

Post by Spunkster »

Post a datalog showing when this happens.

murgy
Posts: 9
Joined: Sun Apr 14, 2019 6:05 am

Re: s300 error code

Post by murgy »

I will do when I'm next out in it cheers

Post Reply