Can't adjust TPS above 84%

s300 and SManager software questions & answers
Locked
SOHC_STUDENT
Posts: 50
Joined: Fri May 05, 2006 5:11 am
Location: Kentucky
Contact:

Can't adjust TPS above 84%

Post by SOHC_STUDENT »

my TPS reads 1v to 6v

I'm using the Read function within Scale TPS to try and set the 0 - 100% throttle.

With my foot off the pedal I press Read next to Minimum Reading and it sets the value to -0.22. Then I WOT and press Read next to Maximum Reading and it sets the value to 60.

Testing the throttle with these settings produces 0 - 84% throttle.

I cannot set the Maximum Reading below 60.

What am I doing wrong?

Thanks
mike93hatch
Posts: 64
Joined: Wed Dec 12, 2007 9:48 pm
Location: missouri
Contact:

Post by mike93hatch »

adjust the TPS on the throttlebody.
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19359
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Post by Spunkster »

You may also have to adjust your throttle cable if it is not fully opening the throttle plate.
SOHC_STUDENT
Posts: 50
Joined: Fri May 05, 2006 5:11 am
Location: Kentucky
Contact:

Post by SOHC_STUDENT »

Thanks for the reply - I still can't get the TPS to scale higher than 84%

I can hear the throttle plate click all the way open and close. This is the same throttle setup that read 0 - 100% TPS in the last version of Smanager. This problem arose after updating to 1.3.1

If I could adjust the "Maximum Reading" below 60 that would scale it closer to 100%.
Image
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19359
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Post by Spunkster »

The problem is not the software, it is your sensor. It either needs to be manual adjusted or replaced.
Locked