SManager V1.3.4

s300 and SManager software questions & answers
User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 9318
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

SManager V1.3.4

Post by Hondata »

SManager V.1.3.4 is available for download. The main change is boost by gear and rpm - this also effectively can function as boost by speed, since rpm, speed and gear are interrelated.

SManagerV1-3-4.exe

Changes:
? Firmware version 1.04
? Added boost control by rpm and gear.
? Added 'Adjust' to parameter tables.
? Added proportional table tracing.
Last edited by Hondata on Fri Jul 18, 2008 7:58 am, edited 2 times in total.
Hondata

2 0 3
Posts: 23
Joined: Sun May 20, 2007 9:49 am
Location: CT
Contact:

Post by 2 0 3 »

Cant wait to try out the new boost control!!
693hp 2.0L 40R tuned with S300!!
10.37 @ 143 on kinda low boost =P

turbotypeR
Posts: 170
Joined: Sun Nov 19, 2006 12:10 am

Post by turbotypeR »

thank you! you guys rock!
92 civic Si
best et:9.43best mph:164

91accordexr33
Posts: 6
Joined: Fri Mar 07, 2008 10:05 pm

Post by 91accordexr33 »

I love the boost by gear, been using it for about 2 months now. Held solid on the dyno...
1st 6psi, 2nd 12psi, and 3rd 18psi

Using the AEM Boost sensor, works great.

planetspeed
Posts: 72
Joined: Sat Jun 30, 2007 8:15 am

Post by planetspeed »

Just curious how does the ecu know what gear the car is in?thanks..

Tchleung
Posts: 39
Joined: Tue Sep 12, 2006 9:49 pm

Post by Tchleung »

RPM, Speed, and the Gear Ratio Values.

keow
Posts: 8
Joined: Tue Jan 15, 2008 7:27 am

Post by keow »

i try to use gear select ratio. bot it's not working. thanks

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18900
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

keow wrote:i try to use gear select ratio. bot it's not working. thanks
Noted to be fixed

krweby
Posts: 6
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:35 pm

Post by krweby »

Information shows that I have firmware ver 1.03 but will not let me upgrade to 1.04.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18900
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

Close Smanager, reopen it, go to File, New and select one of the calibrations from the list and pload it (the one you choose does not matter). When you do this it should update the firmware. When done, upload your calibration.

krweby
Posts: 6
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:35 pm

Post by krweby »

Spunkster wrote:Close Smanager, reopen it, go to File, New and select one of the calibrations from the list and pload it (the one you choose does not matter). When you do this it should update the firmware. When done, upload your calibration.
Thanks. I'll give this a try when I get home tonight. I'll let you know.

krweby
Posts: 6
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:35 pm

Post by krweby »

That didn't work. The update for the firmware is grayed out also.

krweby
Posts: 6
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:35 pm

Post by krweby »

Ok so I got it to work. But I had to use my work laptop to do it. My laptop is running Vista (Everything was working except for being able to update the firmware.) so it might have something to do with it. My work laptop is running XP-pro. Just thought I would let you know.

I really hate Vista I'm thinking of going back to XP-pro or running VMWare so I can run my old programs that don't work under Vista.

Shmaa
Posts: 58
Joined: Tue Sep 13, 2005 2:34 pm

Post by Shmaa »

Whats the status on the expanded lambda conversion table?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18900
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster »

Shmaa wrote:Whats the status on the expanded lambda conversion table?
Have you tried the new version?

Locked