Idle Problem

s300 and SManager software questions & answers
Locked
eikki
Posts: 13
Joined: Tue Nov 08, 2005 4:35 am

Idle Problem

Post by eikki » Sun Mar 09, 2008 11:55 am

Hello
My car won't idle. I must hold the gas pedal then everything is fine. If i let off then it dies.

motor b18c6, CR 8.9, 750cc injectors, sc6152sp turbo
gm 3 bar

I don't understand what would be the problem.
Attachments
Peakboost_000-StreetTuned 1 reiko.skl
(37.22 KiB) Downloaded 34 times
ei ole tyhikaiku.s3d
(199.21 KiB) Downloaded 45 times

laziebun
Posts: 99
Joined: Fri Feb 02, 2007 8:59 pm

Post by laziebun » Sun Mar 09, 2008 12:54 pm

it probably getting to much fuel on start up....go into parameter then fuel compensation and ajust the fuel. under open loop.


how cold is it there? if you need more help AIM screen name is laziebun

turbosi92
Posts: 197
Joined: Tue Sep 03, 2002 7:08 pm
Contact:

Re: Idle Problem

Post by turbosi92 » Sun Mar 09, 2008 12:57 pm

eikki wrote:Hello
My car won't idle. I must hold the gas pedal then everything is fine. If i let off then it dies.

motor b18c6, CR 8.9, 750cc injectors, sc6152sp turbo
gm 3 bar

I don't understand what would be the problem.
Try turning down your overall fuel trim.
move the iac duty cycle to just above "normal".

report back

eikki
Posts: 13
Joined: Tue Nov 08, 2005 4:35 am

Post by eikki » Sun Mar 09, 2008 1:48 pm

Now tried original MAP sensor and everything works. So there is the problem.

What settungs must i use for GM 3 bar sensor?

turbosi92
Posts: 197
Joined: Tue Sep 03, 2002 7:08 pm
Contact:

Post by turbosi92 » Sun Mar 09, 2008 2:04 pm

eikki wrote:Now tried original MAP sensor and everything works. So there is the problem.

What settungs must i use for GM 3 bar sensor?
The motec sensor should be a good start. Check the wiring as well on the 3 bar.

Locked