S300 problems

s300 and SManager software questions & answers
Locked
Birdley42008
Posts: 10
Joined: Mon Aug 11, 2008 5:20 pm
Location: Exeter,NH
Contact:

S300 problems

Post by Birdley42008 » Mon Aug 11, 2008 5:22 pm

Setup stock d16y7 with t3 .42/.48 turbo on 7psi with 550cc injectors and s300.

When I switch my ign to on the light is red, then i plug in the usb and it goes green, sometimes the light even turns off and I hear a click and get a CEL. I seems like an electrical issue from a bad soulder or wire connection.

Any second opinions.

Thanks.

hybridcivicls-t
Posts: 39
Joined: Sat Jun 14, 2008 9:45 am
Location: tx
Contact:

Post by hybridcivicls-t » Mon Aug 11, 2008 8:17 pm

when you here that click does the car shut off? if so, main relay

who installed the s300, did it work previously? what did you change when it started doing it.

does it do it with out having the usb port plugged in?

Birdley42008
Posts: 10
Joined: Mon Aug 11, 2008 5:20 pm
Location: Exeter,NH
Contact:

Post by Birdley42008 » Tue Aug 12, 2008 5:33 am

Car does not shut off, only throws a CEL

Gary Wang installed in, he would have no problem fixing it but I am about an hour away from his shop, the only thing I changed was I deleted alll my old datalogs that were 7 to 13 min long when I drove around. Now i cant datalog.

I will get a red light if I start car with cable in the S300, and if there is not one, I will either have to put the cord in or take it out to go green, sometimes it also has no light until i touch it, that is why i think it is a souldering problem.

hybridcivicls-t
Posts: 39
Joined: Sat Jun 14, 2008 9:45 am
Location: tx
Contact:

Post by hybridcivicls-t » Tue Aug 12, 2008 8:11 am

now that narrows it.

i would take off the top and see if all the pins are connecting

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17861
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Tue Aug 12, 2008 9:45 am

This sounds like a possible socketing problem. You should contact the dealer that did the installation and discuss with them what they would like you to do. Let us know what happens.

Birdley42008
Posts: 10
Joined: Mon Aug 11, 2008 5:20 pm
Location: Exeter,NH
Contact:

Post by Birdley42008 » Tue Aug 12, 2008 2:21 pm

Went to visit my tuner today, and after taking the baking off he realized he never souldered the datalogging, and after souldering the correct areas there is no problems.

hybridcivicls-t
Posts: 39
Joined: Sat Jun 14, 2008 9:45 am
Location: tx
Contact:

Post by hybridcivicls-t » Tue Aug 12, 2008 6:19 pm

Birdley42008 wrote:Went to visit my tuner today, and after taking the baking off he realized he never souldered the datalogging, and after souldering the correct areas there is no problems.
excellent glad you got it done right

stikerguy
Posts: 40
Joined: Tue Aug 05, 2008 8:11 pm
Contact:

Post by stikerguy » Wed Sep 24, 2008 3:46 pm

Yeah glad he got it right. :wink:

Locked