Error Code 16

s300 and SManager software questions & answers
Locked
turboh22a
Posts: 25
Joined: Fri Mar 31, 2006 11:30 pm
Location: Iowa
Contact:

Error Code 16

Post by turboh22a » Sun Nov 09, 2008 5:44 pm

Car starts just fine but runs rough at idle. removed all spark plugs cylinder one through has carbon on top of the piston and cylinder 4 is completely clean, looks like new. after car is started i remove plug wires from one through 3 and there is a change than on #4 no change. i changed plug wires with # 3 to see if it moves cylinders and nothing. Anyone got any ideas...this is the only problem keeping me from the dyno to tune..need help..thanks

im running a h22a, je 9.1 pistons 780 precision injectors stock head anyothe questions please let me know
Attachments
new map.skl
(32.24 KiB) Downloaded 37 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Nov 10, 2008 1:30 pm

Do a leak down and compression test. Also check for fuel and spark on each cylinder.

turboh22a
Posts: 25
Joined: Fri Mar 31, 2006 11:30 pm
Location: Iowa
Contact:

Post by turboh22a » Fri Nov 14, 2008 12:23 am

compression test on all four cylinders shows 150 across all 4 cylinders. any ideas now...need help thanks

albastiki
Posts: 25
Joined: Sat Mar 01, 2008 4:30 am
Location: kingdom of bahrain

Post by albastiki » Fri Nov 14, 2008 6:41 am

change your spark plugs
albastiki

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Fri Nov 14, 2008 10:12 am

The most important test is a leak down test.

turboh22a
Posts: 25
Joined: Fri Mar 31, 2006 11:30 pm
Location: Iowa
Contact:

Post by turboh22a » Sat Nov 22, 2008 6:06 pm

i reinstalled my 450 injectors still have a mis on cylinder 4. i did a leak down and every cylinder is 1%..everything looks good its making no sence. i installed new plugs and still misses. i also tryed new wires same thing. Any other ideas.

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Mon Nov 24, 2008 2:26 pm

Try a different distributor.

turboh22a
Posts: 25
Joined: Fri Mar 31, 2006 11:30 pm
Location: Iowa
Contact:

Post by turboh22a » Wed Nov 26, 2008 5:25 pm

what about the chances of the injector resistor box failing? have you seen that happen before?

Locked