VTEC troubleshooting through ECU?

s300 and SManager software questions & answers
Locked
GI8U2racing
Posts: 8
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:49 am

VTEC troubleshooting through ECU?

Post by GI8U2racing »

The car is an 88 CRX HF with a JDM B18C5 on S300 with a P28 ECU.

Driving the car around earlier and while it was being tuned on the dyno, VTEC worked perfect. After swapping in a EDM Gauge cluster, now VTEC does not work anymore. As far as the new cluster is telling me, it's not throwing any codes. If I hook up the USB cord and hook it up to my laptop, will it tell me why VTEC is not engaging?
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 19501
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Post by Spunkster »

Datalogging and then looking at yoru datlogs will be the first step in you finding your problem. More than likely it is a problem with the speed sensor.
GI8U2racing
Posts: 8
Joined: Mon Jan 05, 2009 10:49 am

Post by GI8U2racing »

The tak is back! The guide I was following on H-T for the gauge cluster swap has the VSS output wrong, so the ECU wasn't getting the right signal. I just traced it on the back of the cluster and figured it out.
inteGReddy
Posts: 31
Joined: Thu Apr 19, 2007 1:41 pm

Post by inteGReddy »

GI8U2racing wrote:The tak is back! The guide I was following on H-T for the gauge cluster swap has the VSS output wrong, so the ECU wasn't getting the right signal. I just traced it on the back of the cluster and figured it out.
whew, glad you narrowed it down.
Locked