Pls. Clean my bogged @ 4,300 rpm

Calibrations for FlashPro Manager - Use all calibrations at your own risk (dyno tuning recommended)

Post Reply
NuclearAtom
Posts: 5
Joined: Wed Oct 19, 2016 4:56 pm

Pls. Clean my bogged @ 4,300 rpm

Post by NuclearAtom » Sat Nov 19, 2016 9:18 am

My calibration looks good and stayed between 11 to 11.8 AFR.
However, I can't figure why it bogged down at around 4,300 rpm.
WE tried everything but always bog at the same area.
Can someone tell me what's happening and clean my calibration?

Oh...it's Honda k2oz3 engine

Thank you
Attachments
20161116_202719.jpg
20161116_202719.jpg (1.5 MiB) Viewed 2222 times

NuclearAtom
Posts: 5
Joined: Wed Oct 19, 2016 4:56 pm

Re: Pls. Clean my bogged @ 4,300 rpm

Post by NuclearAtom » Sat Nov 19, 2016 4:34 pm

Here is my Map
Attachments
baserev7final.fpcal
(19.6 KiB) Downloaded 59 times

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8714
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Pls. Clean my bogged @ 4,300 rpm

Post by Hondata » Sat Nov 19, 2016 6:31 pm

It may not be tuning - 4500 rpm is very typical for intake system resonance, which usually produces a dip and then peak around that rpm.
Having said that, it is right at VTEC when the cam is rolling forward. Also there is a large jump in ignition from low to high cam.
Did you try VTEC higher and then then lower to see what the best torque curves for each cam were?
Hondata

arraydude
Posts: 31
Joined: Tue Aug 13, 2013 8:25 pm
Location: Argentina

Re: Pls. Clean my bogged @ 4,300 rpm

Post by arraydude » Thu Dec 01, 2016 7:59 am

Is the VTC working fine?, do you have a datalog to help you?

Post Reply