FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

FlashPro Manager software
Post Reply
typer86
Posts: 312
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:17 pm

FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by typer86 » Sun Jun 26, 2016 4:15 am

Hi Hondata,

the feature does not work anymore.
FPManager: Options > Settings > Tab: Datalog
autosave.PNG
autosave.PNG (31.99 KiB) Viewed 2225 times
Test:
1. Enabled feature in the FPManager
2. Del all old logs on the flash pro
3. disconnect flash pro from notebook
4. record few logs
5. re-connect flash pro to notebook
6. start FPmanager
7. => nothing will be auto downloaded and renamed automatically.
8. Click Flash Pro button > Tab: Datalogging > logs are stored in the Flash pro and can downloaded manually

pepperdanky
Posts: 81
Joined: Mon Oct 14, 2013 6:14 am

Re: FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by pepperdanky » Mon Jun 27, 2016 7:29 am

You have to record using the menu in FPM for it to autosave. I don't think it has ever automatically downloaded datalogs stored on the FP unit.

typer86
Posts: 312
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:17 pm

Re: FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by typer86 » Wed Jun 29, 2016 2:12 am

Are u sure?
If true, I think this feature is useless because I never use the in-app record feature cause all records stutters.
So it will be helpful if the autosave will be activated if the FP is plugged in. It is very anoying to download all logs and rename it every time and select/confirm evertime the store path...

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17998
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by Spunkster » Wed Jun 29, 2016 9:20 am

pepperdanky wrote:You have to record using the menu in FPM for it to autosave. I don't think it has ever automatically downloaded datalogs stored on the FP unit.
That is correct.

shind3
Posts: 109
Joined: Mon Jun 30, 2014 8:02 am
Location: Pittsburgh, PA

Re: FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by shind3 » Wed Jun 29, 2016 2:39 pm

typer86 wrote:Are u sure?
If true, I think this feature is useless because I never use the in-app record feature cause all records stutters.
So it will be helpful if the autosave will be activated if the FP is plugged in. It is very anoying to download all logs and rename it every time and select/confirm evertime the store path...
Yep, I'm sitting here babysitting a mass datalog transfer this very moment. Car's in the garage, and I have my remote desktoped into my laptop and have to periodically click on 'save'. At least, I was able to find a semi work around but not everyone will. This way I can do other stuff instead of waiting for by the car for the 'save' button to pop up.

I asked about this over a year ago to be fixed.

Gernby
Posts: 308
Joined: Thu Oct 29, 2009 2:53 pm

Re: FlashPro Manager 2.4.2 / Autosave datalogs does not work in latest version

Post by Gernby » Tue Jul 12, 2016 10:27 am

Is your laptop very old? I've recorded over 3.2GB worth of datalogs on my 2 FlashPros, and haven't had felt like it took particularly long to download them from the FlashPro. However, the laptops that I've used over the last few years are fast enough that I can record the datalogs directly through FlashPro Manager without reducing the datalog sample rate. If you close all of the FlashPro windows (tables, display, etc.), and put the laptop in "Perfomance Mode", it should record at about 28 frames per second.
'06 NFR S2000

Post Reply