Guage and Flashpro readings are different. HELP!

FlashPro questions & answers specific to the 2006-2009 (US, UK, Asia) S2000
User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8881
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by Hondata »

Can you post a photo of the way you have 'cut and spliced' into the ELD input (it can be one or the other, but not both)? Also that will allow us to check you have the correct pin.
Hondata

ek9max
Posts: 14
Joined: Fri Aug 22, 2014 12:43 am

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by ek9max »

I cut the wire on the ELD pin. Replaced it with the 0-5v signal wire. The factory ELD wire is taped and dangling loose.

ek9max
Posts: 14
Joined: Fri Aug 22, 2014 12:43 am

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by ek9max »

Any other suggestions?

antkouv
Posts: 25
Joined: Fri Apr 26, 2013 10:58 am

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by antkouv »

I have the same issue, and there are no spliced wires. The wire from the PLX controller has been connected to the ELD pin and the ground is correctly connected. When the muxture goes richer than 11.7 the ECU does not show it (it continues to datalog the 11.7 value) while the PLX DM6 gauge shows the actual value (A/F of 11 for example).

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18140
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by Spunkster »

Try removing the resistor on the bottom of the ECU labeled R1. The resistor says 1001.
It is the light blue resistor in the blue circle.
Attachments
20141201_144227_resized.jpg
20141201_144227_resized.jpg (1.4 MiB) Viewed 4601 times
20141201_144215_resized.jpg
20141201_144215_resized.jpg (1.71 MiB) Viewed 4601 times

crxdx
Posts: 2
Joined: Mon Jun 13, 2011 10:03 pm

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by crxdx »

Any updates on this? My aem gauge and logs don't match up either. Grounds and power are correct. Compensation only helps so much. If any has tried removing the r1. What was your outcome.

AP2SATX
Posts: 6
Joined: Sat Aug 04, 2018 11:16 am

Re: Guage and Flashpro readings are different. HELP!

Post by AP2SATX »

This is the reason I ended up having to go to a tuner. These wideband devices are junk! Never could datalog to E-time, wideband was hooked up correctly. It’s funny how you read about this same issue over and over and over again.

Post Reply