Page 1 of 1

Cpr no sync light

Posted: Fri Feb 15, 2019 10:20 pm
by accord96h22
I have a 96 accord with f22b1 harness and obd2a to odb1 adapter(kstuned) into a P06 Ecu (kstuned s300v3 black Ecu).i have opened Ecu to verify q37 is installed. I am not getting a sync light after install. I have a h22 distributor with only the ckp sensor still wired. I have completely removed the icm and the coil from the distributor. I have the blk wire tapped to pin A23, red to A25, purple to pin A16, red/ylw to pin A22. have my 12v and tach attached to the proper wires. I downloaded my calibration checked all 3 boxes, hit upload and still no yellow sync light.

I have double checked the trouble shooting steps and it keeps telling me that i have a problem with my purple altc from Ecu A16 to CPR box.

I checked it many times and I do not see a problem with the wire, I do not have an oscilloscope to measure pulse but I do see voltage drop when cranking so it must be doing something. Thanks again

Re: Cpr no sync light

Posted: Mon Feb 18, 2019 11:01 am
by Spunkster
All 3 sensors in the distributor must be connected and working or it will not work.

Re: Cpr no sync light

Posted: Wed Feb 20, 2019 6:45 pm
by accord96h22
I meant to type CYP, Must they all be in the distributor? I have my ckp and tdc on my oil pump (obd2 engine and harness). So all I would need is the cyp signal correct?

Re: Cpr no sync light

Posted: Thu Feb 21, 2019 10:03 am
by Spunkster
No, all signal must be seen by the ECU or it will not work. We have seen that some vehicles that have sensors in 2 locations have issues. You may need to use an OBD1 distributors that has all the sensors inside of it.