FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

FlashPro questions & answers specific to the 2007-2008 US TSX
Post Reply
Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

I have on 03 UKDM CL9, i have installed a used 07-08 tsx AT ECU, i have also installed my CAN adapter. However, after installing these i decided to test my flashpro to see if the ECU would be detected. The flashpro recognized everything except the ECU. Is this because i have not inserted my VIN into the ECU nor have i had my immobilizer paired with the ECU? or should the flashpro recognize the ECU regardless of this? Please provide me with some feedback as i wish to have this issue rectified.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

It is the CAN wiring. Double check everything.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

i re pinned the wires, and the ecu was still undetected, however the binary for the ECU was detected where a green tick was displayed. every other subsection under the ecu tab had the I icon. can you provide some further feedback

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

What binary was the FlashPro detecting? It might be easier if you send the support information from the help menu.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

it detected US 07-08 TSX AT ECU

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

The flashpro recognized everything except the ECU
it detected US 07-08 TSX AT ECU
Which one? Send the support information please.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

ive attached the screen shot

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

data from flashpro
Attachments
hon.jpg
hon.jpg (136.58 KiB) Viewed 6842 times

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

Hondata wrote:Send the support information please.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

support information such as? i am not certain of what information ur askng

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

From the help menu, with the FlashPro plugged into the vehicle and the ignition on, select 'Send Support Information to Hondata'.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

i sent the support information about an hour ago

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

It is not detecting the ECU. This is either the ECU itself or the CAN wiring.
Hondata

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Dondada03 »

Problem solves ECU is now Detected. One the Wires was not all the way in in the DLC connector.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8880
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: FLASHPRO Not Detecting VIN Nor ECU

Post by Hondata »

Good.
Hondata

Post Reply