ECU not Live

FlashPro questions & answers specific to the 2007-2008 US TSX
Post Reply
Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

ECU not Live

Post by Dondada03 » Tue Nov 18, 2014 9:00 am

my battery voltage is very low, i am using a rbb a71 ecu in a 2004 cl9, when i switch my car to ignition the fuel pump wont prime and the immobilizer light keeps flashing. when i plug in my flashpro it does not pick up the ecu. however the radio works and the lights etc. is my ECU dead?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: ECU not Live

Post by Spunkster » Tue Nov 18, 2014 10:21 am

You should start by either replacing or charging the battery and see if that resolves the issue.

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: ECU not Live

Post by Dondada03 » Sat Nov 22, 2014 8:14 am

i placed a fully charged battery in the car and the immobilizer light keeps flashing and the fuel pump wont prime. can you explain what is wrong>

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: ECU not Live

Post by Dondada03 » Sat Nov 22, 2014 8:31 am

additionally the ecu has the x not to it all of a sudden

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: ECU not Live

Post by Spunkster » Mon Dec 01, 2014 2:15 pm

The key an immobilizer must be matched by an Acura dealer.

Dondada03
Posts: 15
Joined: Wed Apr 16, 2014 6:53 am

Re: ECU not Live

Post by Dondada03 » Mon Dec 01, 2014 5:18 pm

This ECU was functional before in me car along with flashpro. It was already paired with the immobilizer

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18080
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: ECU not Live

Post by Spunkster » Tue Dec 02, 2014 10:56 am

Check your fuses. Since this sounds like it is in a unsupported vehicle it is hard to say what could be wrong.

Zoro2006
Posts: 119
Joined: Sun May 02, 2010 3:07 am

Re: ECU not Live

Post by Zoro2006 » Wed Dec 10, 2014 12:56 pm

Dondada03 wrote:This ECU was functional before in me car along with flashpro. It was already paired with the immobilizer
I have seen that ECU sometimes looses "pair" with immobilizer when it's paired with not original Honda equipment.
Suggest you to re-pair immobilizer with ECU using Honda dealer equipment.
Known as Vaikis_

Post Reply