Need help setting up

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Need help setting up

Post by Adm_rsx » Wed Oct 31, 2012 9:29 pm

I bought and installed TC. And I uploaded the rsx kal. Fixed the drive wheels ect. But the target slip rates from your factory tune are In between 1-8%. (Straight slip). What are optimum ranges to start out with. I know every car and tire setup will be different but my car is completely falling on its face with these settings as is using just street tires and that's while holding 100% WOT. car refuses to pull forward.

Any help is greatly appreciated.

Adam.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8546
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need help setting up

Post by Hondata » Thu Nov 01, 2012 9:22 am

Wet 3-4%, dry 5-8% for a street car.

However, it seems like there are more issues. Can you make a datalog from the traction control and post it here?
Hondata

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Thu Nov 01, 2012 9:50 am

Hondata wrote:Wet 3-4%, dry 5-8% for a street car.

However, it seems like there are more issues. Can you make a datalog from the traction control and post it here?
Yes I will take a datalog tonight. And try and get it posted here tonight as well. Thank you.

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Thu Nov 01, 2012 9:31 pm

So I found out why it falls on its face but I've encountered a new problem.

It fell on its face at WOT because of the over slip rev limiter. I upped the percentage and were in the clear. But now I can't read view or save the traction control datalog. I record 10-20 seconds worth an hit "read datalog" but all it does is say downloading and then nothing else after its finished. I assume the graph is supposed to show below but it never shows.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8546
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need help setting up

Post by Hondata » Fri Nov 02, 2012 1:43 pm

You possibly need to stop datalogging on the KPro before downloading from the TC.
Hondata

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Sat Nov 03, 2012 12:20 am

Hondata wrote:You possibly need to stop datalogging on the KPro before downloading from the TC.
So should I unplug kpro from my laptop and try data logging?

But I do know that the car falls on its face at WOT when it reaches about 6k rpm. And my wideband will go lean. So my lean protections kicking on but I'm not sure why.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8546
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need help setting up

Post by Hondata » Sat Nov 03, 2012 8:08 am

Start by posting the KPro calibration and TC calibration here.

Next make a datalog from KPro of the problem.
Hondata

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Sat Nov 03, 2012 2:19 pm

here are my kpro/traction control kals
Attachments
k24a2.tcc
(1.01 KiB) Downloaded 290 times
k24a2 tune.kal
(151.45 KiB) Downloaded 264 times

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Sun Nov 04, 2012 7:34 pm

So now when the car is in a low rpm (ie. taking off from a light, normal driving not launching) the car hits a rev limiter almost. It's shooting my wideband to "---" so full lean and it will not allow me to accelerate. All this is while the TC switch is on position 1. But if I turn it off, problem vanishes. Are these perhaps symptoms of the switch in on the motherboard/brain being in the wrong position? I just don't know what to do and the unit is not performing at all like videos and testimonies say it does. I know it will work but I'm at a loss for the solution.

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8546
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need help setting up

Post by Hondata » Mon Nov 05, 2012 8:18 am

Our crystal ball is broken so we'll need a datalog to help you.
Hondata

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Mon Nov 05, 2012 8:22 am

Hondata wrote:Our crystal ball is broken so we'll need a datalog to help you.
Haha. I appologize. I'll get a datalog up today.

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Mon Nov 05, 2012 5:36 pm

traction control position 3, 2nd gear roll

http://s823.beta.photobucket.com/user/a ... C.mp4.html
Attachments
tc pos3 2nd gear roll.kdl
(88.38 KiB) Downloaded 239 times
tc pos1 going around a turn.kdl
(415.62 KiB) Downloaded 242 times
Last edited by Adm_rsx on Mon Nov 05, 2012 5:52 pm, edited 1 time in total.

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Mon Nov 05, 2012 5:51 pm

Ok, i have have a few videos and logs here to go with them so you can see exactly what's going on here.


going around a turn...
http://s823.beta.photobucket.com/user/a ... 5.mp4.html

i assume my cornering settings may be too low.

tc position 1, from a 2nd gear roll. (at WOT)
http://s823.beta.photobucket.com/user/a ... 0.mp4.html

tc position 5, 2nd gear roll
http://s823.beta.photobucket.com/user/a ... 9.mp4.html

tc position 3, 2nd gear roll
http://s823.beta.photobucket.com/user/a ... C.mp4.html
Attachments
tc pos3 2nd gear roll.kdl
(88.38 KiB) Downloaded 234 times
tc pos5 2nd gear roll.kdl
(60.35 KiB) Downloaded 264 times
tc pos 1 2nd gear roll.kdl
(149.93 KiB) Downloaded 247 times
tc pos1 going around a turn.kdl
(415.62 KiB) Downloaded 230 times

User avatar
Hondata
Site Admin
Posts: 8546
Joined: Thu Aug 15, 2002 12:13 pm
Location: Torrance, CA
Contact:

Re: Need help setting up

Post by Hondata » Sun Nov 11, 2012 7:46 pm

TC should not operate at such low rpm and loads as you are seeing.

First I would check each wheel speed sensor by jacking the car up and spinning each wheel in turn.

Next reset the cornering slip compensation in the traction control window to that of a RSX.

Then do some slow driving and check that the TC 'drive slip' is less than 1% while driving in a straight line and doing some turns in each direction.

Set the minimum speed higher (at least 10 mph).

Then set the target slip to 6%, both straight and cornering, and make a datalog at 30-40 mph. 10 mph doesn't have the resolution.
Hondata

Adm_rsx
Posts: 25
Joined: Wed Oct 31, 2012 8:58 pm

Re: Need help setting up

Post by Adm_rsx » Sun Nov 11, 2012 8:16 pm

Hondata wrote:TC should not operate at such low rpm and loads as you are seeing.

First I would check each wheel speed sensor by jacking the car up and spinning each wheel in turn.

Next reset the cornering slip compensation in the traction control window to that of a RSX.

Then do some slow driving and check that the TC 'drive slip' is less than 1% while driving in a straight line and doing some turns in each direction.

Set the minimum speed higher (at least 10 mph).

Then set the target slip to 6%, both straight and cornering, and make a datalog at 30-40 mph. 10 mph doesn't have the resolution.

Great thank you for the much needed info. I'll do those things over the next few days.

Post Reply