Hondalogger keeps crashing!

HondaLogger datalogging software questions and answers.
Locked
s88hon
Posts: 5
Joined: Mon Jun 07, 2004 8:36 am

Hondalogger keeps crashing!

Post by s88hon » Tue Dec 28, 2004 6:37 am

As the above says... It works fine for 5 minutes then I get a 'windows blue screen' and the laptop reboots itself!

Can anyone help? I am using XP and utilising a Toshiba (I have a 'satellite' laptop) usb-serial port adaptor.

I think the error was something to do with temp-locals????

DaX
Posts: 480
Joined: Tue Mar 18, 2003 3:48 pm

Post by DaX » Tue Dec 28, 2004 7:21 am

Try using a Keyspan USB to serial adapter. We had problems with connectivity while not using this brand.

tboostdsi
Posts: 80
Joined: Mon Mar 14, 2005 11:06 pm

dataloging software keeps crashing

Post by tboostdsi » Thu Mar 17, 2005 4:55 pm

I am having the same problem, runs fine, connects fine, records fine but after a few minutes, blue screen comes up and computer restarts.....anybody know how to fix>????? :?:

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Thu Mar 17, 2005 5:15 pm

What brand USB adapters are you using?

tboostdsi
Posts: 80
Joined: Mon Mar 14, 2005 11:06 pm

Post by tboostdsi » Thu Mar 17, 2005 9:53 pm

brand is iogear usb to serial.....also, it connects sometimes right away, others it wont connect...just says connecting .........laptop is a dell insperion 2600

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 18008
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Post by Spunkster » Fri Mar 18, 2005 10:22 am

We do not recommend using any USB to serial adapters unless it is the Keyspan USB adapter.

01 LudeDude
Posts: 2
Joined: Sat May 29, 2004 11:14 pm

Post by 01 LudeDude » Mon Mar 21, 2005 6:27 pm

I have the same problem with my laptop. If I pull down the file menu, goto settings and then just OK out of that window, then connect and it works every time. BUT, I can only run it for 1-2 mins then it crashes and my laptop reboots. I'm wondering if it's an XP thing, so I'm gonna format the laptop and dual-boot with Win98 and see if I still crash in 98. I'll let you all know, unless this has been tried already and if that's the case let me know so I don't waste my time formatting :)

tboostdsi
Posts: 80
Joined: Mon Mar 14, 2005 11:06 pm

Post by tboostdsi » Mon Mar 21, 2005 8:14 pm

when re formatting the laptob, any instructions on how to reformat it???? i talked to a guy at comp usa and he told me thats what i need to do to fix the problem about the blue screen coming up and all.... do you need the back up disk?

DaX
Posts: 480
Joined: Tue Mar 18, 2003 3:48 pm

Post by DaX » Tue Mar 22, 2005 7:12 am

01 LudeDude wrote:I have the same problem with my laptop. If I pull down the file menu, goto settings and then just OK out of that window, then connect and it works every time. BUT, I can only run it for 1-2 mins then it crashes and my laptop reboots. I'm wondering if it's an XP thing, so I'm gonna format the laptop and dual-boot with Win98 and see if I still crash in 98. I'll let you all know, unless this has been tried already and if that's the case let me know so I don't waste my time formatting :)
We tried the iogear with windows xp and windows 98 with the same resutls...connecting then blue screening after about a minute. Get the keyspan...ZERO issues.

tboostdsi
Posts: 80
Joined: Mon Mar 14, 2005 11:06 pm

Post by tboostdsi » Wed Mar 23, 2005 11:04 pm

yep, i just got the keyspan. i have no problems, it fixed all my previous problems....i am very pleased now. THANKS ALOT!!!! :lol:

sander
Posts: 40
Joined: Sat Aug 21, 2004 12:01 pm
Location: Frederick, MD

Post by sander » Wed Mar 30, 2005 12:15 pm

MUST use keyspan, i had countless problems with other usb adapters. i have had ZERO issues with keyspan

-s
learning.

Locked