Page 1 of 1

Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Sun Jul 22, 2018 10:16 am
by Shangmclovin
I flashed my car and I did some full throttle shifting and some spirited driving and then on the highway all the codes came on and my car started making a whining noise and I couldn’t accelerate as fast. Can anyone help me with this problem. And if I take it to Honda and I flashed my car does it avoid warranty. Car only have 1700 miles. The whining noise is coming from the BOV and the turbo.

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Mon Jul 23, 2018 11:57 am
by Spunkster
Have you datalogged and checked for errors?

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Mon Jul 23, 2018 5:27 pm
by Shangmclovin
I didn’t datalogged when it happened, but can I data log it right now to see?

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Tue Jul 24, 2018 7:19 am
by Shangmclovin
I think it’s a boost leak idk

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Tue Jul 24, 2018 9:11 am
by Spunkster
You need to datalog when this happens to see what might be going on.

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Tue Jul 24, 2018 9:28 am
by Shangmclovin
What am I looking for when I am data logging the car

Re: Running +6 sport FTS and now is making a weird whining sound.

Posted: Tue Jul 24, 2018 10:20 am
by Spunkster
start by looking for error codes.

2018 Honda Civic Si; Code p0299

Posted: Mon Aug 20, 2018 7:45 am
by Shangmclovin
I had Hondata for only a month when I started using Hondata my miles were at 1000 then now I’m at 2000 miles my turbo started making noises all the lights came on such as engine light brake light and more. Smoke started coming out through the exhaust. I just wouldn’t ever use Hondata on these models due to the turbo being damage by this product.

Re: 2018 Honda Civic Si; Code p0299

Posted: Mon Aug 20, 2018 10:11 am
by Jun43
Shangmclovin wrote:
Mon Aug 20, 2018 7:45 am
I had Hondata for only a month when I started using Hondata my miles were at 1000 then now I’m at 2000 miles my turbo started making noises all the lights came on such as engine light brake light and more. Smoke started coming out through the exhaust. I just wouldn’t ever use Hondata on these models due to the turbo being damage by this product.
Your first post said you had 1700 miles but now you got 1000 miles? Shouldn't you be closer to 3000 miles

I used this product for 12,000 miles with no problem on the turbo. Sounds like you had something going on and still drove on it. They told you to datalog and check for errors to see what was going on but you never responded to that