Noise in rear speed sensor

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17991
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Noise in rear speed sensor

Post by Spunkster » Thu Dec 13, 2018 11:25 am

Also post your s300 calibration, the traction control calibration file, and a datalog made with both USB's connected showing the issue.

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 6:03 pm

cals
Attachments
b20Vtec14to1BloxIM_TransferFromCrome_E85_GSRBasemap.skl
(42.78 KiB) Downloaded 30 times
93RallyCivic.tcc
(1.42 KiB) Downloaded 35 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 7:03 pm

data. I had my foot on the brake during the data collection.

Power is at A25 IGP1,
Ground is at A26 LG1

Spike to 7mph on rears during tip in.
7mph.PNG
7mph.PNG (82.28 KiB) Viewed 3821 times
Attachments
Datalog-181213-001.s3d
(252.33 KiB) Downloaded 36 times
Datalog-181213-000.s3d
(1.69 MiB) Downloaded 32 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 7:07 pm

Idling in 1st gear, car on jack stands. holding hydraulic hand brake on rear.
Attachments
Datalog-181213-002.s3d
(946.42 KiB) Downloaded 30 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 8:02 pm

Photo dump
Attachments
DriverFootWell.jpg
DriverFootWell.jpg (3.71 MiB) Viewed 3820 times
Underdash.jpg
Underdash.jpg (4.1 MiB) Viewed 3820 times
TCSBoxLocation.jpg
TCSBoxLocation.jpg (4.37 MiB) Viewed 3820 times
RR_WhlSpd.jpg
RR_WhlSpd.jpg (1.01 MiB) Viewed 3820 times
RR_Whl_Speed.jpg
RR_Whl_Speed.jpg (844.83 KiB) Viewed 3820 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 8:09 pm

more
Attachments
PassengerFootWell.jpg
PassengerFootWell.jpg (1.46 MiB) Viewed 3820 times
LR_WiringWhl.jpg
LR_WiringWhl.jpg (2.18 MiB) Viewed 3820 times
LR_Whl_Wiring.jpg
LR_Whl_Wiring.jpg (1.01 MiB) Viewed 3820 times
LH_Whl.jpg
LH_Whl.jpg (1.2 MiB) Viewed 3820 times
LF_Connector.jpg
LF_Connector.jpg (1.51 MiB) Viewed 3820 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 8:11 pm

more
Attachments
RF_Connector.jpg
RF_Connector.jpg (1.69 MiB) Viewed 3820 times
RearHarnessSplits.jpg
RearHarnessSplits.jpg (476.52 KiB) Viewed 3820 times
RearDownTunnel.jpg
RearDownTunnel.jpg (1.15 MiB) Viewed 3820 times
LR_WiringWhl.jpg
LR_WiringWhl.jpg (2.18 MiB) Viewed 3820 times
FirewallPassThrough.jpg
FirewallPassThrough.jpg (3.99 MiB) Viewed 3820 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Thu Dec 13, 2018 8:13 pm

last of it
Attachments
RoutingRF.jpg
RoutingRF.jpg (3.94 MiB) Viewed 3820 times
RF_Whl.jpg
RF_Whl.jpg (884.57 KiB) Viewed 3820 times

RallyCivic
Posts: 24
Joined: Tue Nov 20, 2018 6:01 pm

Re: Noise in rear speed sensor

Post by RallyCivic » Sat Dec 29, 2018 2:55 pm

I've got a new box from HAmotorsport. Signal may have improved some, spikes are lower at idle now. I took it for a drive and you still see rear wheels speeds spiking. Not sure what else to try here.
Attachments
Datalog-181229-005.s3d
(3.69 MiB) Downloaded 29 times

Post Reply