Bad mpg

s300 and SManager software questions & answers
Post Reply
mrspades252
Posts: 3
Joined: Wed Dec 23, 2015 2:32 pm

Bad mpg

Post by mrspades252 » Mon Jun 17, 2019 5:43 pm

Whats up guys, so i recently got my car dyno tuned, and also noticed that I am only getting 20mpg on the highway... Can someone take a look at my closed loop settings to see if its normal? How does the tune file look?
tuna.skl
(43.51 KiB) Downloaded 23 times
Attachments
DATA.s3d
datalog
(1.48 MiB) Downloaded 20 times

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Bad mpg

Post by Spunkster » Tue Jun 18, 2019 10:38 am

You will get low mpg if you are driving the car hard. Have you discussed the issue with your tuner?

mrspades252
Posts: 3
Joined: Wed Dec 23, 2015 2:32 pm

Re: Bad mpg

Post by mrspades252 » Tue Jun 18, 2019 1:16 pm

Yes I have spunkster, i shot him a text about a week ago.. i was just wondering on your thoughts on how the tune looked and closed loop settings... what are your thoughts?

User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 17935
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata
Contact:

Re: Bad mpg

Post by Spunkster » Tue Jun 18, 2019 4:22 pm

Based on the Datalog it does not appear to be running in closed loop as there is no long or short term trim.

mrspades252
Posts: 3
Joined: Wed Dec 23, 2015 2:32 pm

Re: Bad mpg

Post by mrspades252 » Tue Jun 18, 2019 7:40 pm

hmm thats weird... the calibration shows that there is a long/short fuel trim.. it is on closed loop... i would assume that my wideband has been damaged.. i also forgot to mentioned that the wideband randomly goes lean and shows - - - (aem uego). That is strange....

Post Reply