Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

FlashPro questions & answers specific to the 2007-2008 Acura TL
Post Reply
Bhillius
Posts: 4
Joined: Sat Mar 03, 2018 3:21 pm

Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Bhillius »

I'm having issues with idle A/F after a pull it will return to idle and it goes very lean for a second then the A/F goes rich/lean/rich/lean and starts to level out around 14.7, I noticed that the fuel status is going to 1 (open-cold, this is where it goes extremely lean) before it goes to closed loop. Is there anything I can do to make this better?

Calibration and Datalog attached

Thanks
Attachments
Datalog-220629-005.fpdl
(10.91 KiB) Downloaded 20 times
TL-10psi-06272022-1.fpcal
(9.08 KiB) Downloaded 18 times
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Spunkster »

What injectors are you using, and have to entered the correct dead times for them?
Bhillius
Posts: 4
Joined: Sat Mar 03, 2018 3:21 pm

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Bhillius »

I am using FIC 1000cc on E85. Dead times have been set to the 43.5psi column however the car is at ~50psi, which I didn't know.

I'm not sure why but the tuner decided to lower the injector cc to 641 instead of using an overall fuel trim for e85 adjustment.
Attachments
20220629_140658.jpg
20220629_140658.jpg (2.45 MiB) Viewed 313 times
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Spunkster »

This may need some retuning with the correct settings.
Bhillius
Posts: 4
Joined: Sat Mar 03, 2018 3:21 pm

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Bhillius »

I guess I'm confused what is the cause making it go to open-cold fuel status?

It almost seems like the A/F sensor just isn't responding when its in open-cold status , when it goes way lean I see the injectors are still at 2ms. And then later the idle at 14.7af are still ~2ms.
Bhillius
Posts: 4
Joined: Sat Mar 03, 2018 3:21 pm

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Bhillius »

Do the dead times need to be set according to actual fuel pressure? Or are they adjusted in the background by the test pressure vs actual pressure?
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: Fuel status goes to open-cold after pull, lean idle

Post by Spunkster »

The dead times should be entered for the pressure you are running, or you should change your pressure to match the injectors.
Post Reply