yes another need help thread......

Hondata CPR (Coil Pack Retrofit) support
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

So are you saying that just datalogging is cutting out?
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

No datalog ing is fine the car itself feels like its dropping spark or something while driving randomly. And when I did those three datalogs the car did it a couple times but when I went and looked back at the logs everything looks good so I don't know what it could be.
Street Tuner/Dyno Tuner
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

You need to provide more detilas about this. When exactly is it happening and under what conditions.
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

That's the thing it's completely random sometimes it happens sometimes it doesn't. I could drive 30min to work and it not do it but on the way home it would. I'm gunna try to ground the harness ground to the battery see if that helps
Street Tuner/Dyno Tuner
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

Usually intermittent problems are wiring related and are caused by broken wires, or pins not making good contact. Check all connectors.
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

I checked every wire and they are good and soldered. I moved ground from thermostat to battery. It was good for a day then started doing it again. Im out of ideas.
Street Tuner/Dyno Tuner
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

Take a complete picture of your engine bay showing the harness and everything
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

Here are three pics, groud is going to battery, black wire to power and tach is connected to tach inside car.
Attachments
_DSC0024.JPG
_DSC0024.JPG (408.05 KiB) Viewed 9614 times
_DSC0023.JPG
_DSC0023.JPG (275.21 KiB) Viewed 9614 times
_DSC0022.JPG
_DSC0022.JPG (425.5 KiB) Viewed 9614 times
Street Tuner/Dyno Tuner
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

Fix the ground on your valve cover. It is not supposed to connect on the corner, it must be on one of the studs. As you have it it is not going to ground at all, it is completely isolated by rubber gaskets.
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

Fixed the ground still have the issue.....
Street Tuner/Dyno Tuner
User avatar
Spunkster
Site Admin
Posts: 21243
Joined: Fri Sep 20, 2002 5:06 pm
Location: Hondata

Re: yes another need help thread......

Post by Spunkster »

Try a different distributor.
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

Haven't been able to find another dizzy. But I did try pulling out coil dwell but that didn't really seem to help. Guess I have to wait till I find one to try.
Street Tuner/Dyno Tuner
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

Tried 2 different dizzy the first it only did the thing once the next day tried a second did it a bunch of times. Running out of ideas going to try k20 coils next. Very frustrated.
Street Tuner/Dyno Tuner
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

still dropping, trying a whole new harness. Does hondata sell just the cpr wire harness?
Street Tuner/Dyno Tuner
Lazysk8r2
Posts: 72
Joined: Fri Apr 14, 2006 2:26 pm

Re: yes another need help thread......

Post by Lazysk8r2 »

Update the sums of what is going on,

Iv been having this issue for a couple months now.

I installed Hondata CPR and after a while i finally got it to work.

took the car down the street and as i was taken off it felt like the signal dropped cause it fell on its face for a quick second.

i have been trying to figure out what is causing this problem. I checked all connection.

i replaced my engine harness that was hacked from trying to install it to one that isnt.

I tried 4 different distributors. One even took a **** and left me stranded.

replaced my jumper harness.

made new grounds, cleaned ground surfaces. Tried another CPR box.

replaced spark plugs, went from d17 coils to k20 ones.

It drops randomly sometimes wont do it for awhile.

I havent tried another ecu yet/ cpr harness

Oh and when i datalog you cant tell anything happens from looking at them.
Street Tuner/Dyno Tuner
Post Reply